A la matinada del diumenge 12 de Juny, la ciutat d’Orlando era testimoni d’una de les pitjors matances de la història d’Estats Units: 50 persones morien assassinades a trets en un conegut local gay de la ciutat mentre que més de 53 eren ferides en un atac reivindicat suposadament per l’Estat Islàmic. L’assassí va mantenir retingudes durant aproximadament tres hores a centenars de persones que temien per la seva vida i l’únic delicte era la seva orientació sexual. Des del Sindicat d’Estudiants manifestem la nostra profunda solidaritat i recolzament a tots els familiars de les víctimes, als que han tingut que passar per aquesta situació tant aterradora, així com a tota la comunitat LGBT (lesbianes, gays, transexuals i bisexuals) que viu consternada en aquests moments tan durs.

Avui som milions de joves i treballadors en tot el món els que ens sentim al seu costat, indignats perquè en l’any 2016 encara hàgim de viure tragèdies com aquestes que atempten brutalment contra els nostres drets i llibertats.

Capitalisme és opressió

Avui al veure la reacció de dirigents com Barack Obama, President dels Estats Units, que es lamenta per aquests terribles episodis calificant-los com “un acte de terror i d’odi”, no podem deixar de pensar en tots els actes instigats per ell i altres com ell que no fan altra cosa que arrasar amb els drets i llibertats del joves i dels treballadors en EEUU i a tot el món. Barack Obama, Hillary Clinton, Donald Trump… tots han volgut manifestar públicament el seu dolor per aquesta matança però sembla que la concepció de la “defensa de les llibertats” té per a ells diferents significats segons qui sigui el que pateix l’opressió i la discriminació. Sembla que s’obliden de tots el nens, persones grans, homes i dones que pateixen les conseqüències de les guerres que ells promouen en l’Orient Mitjà per defendre els interessos econòmics de les grans multinacionals.

També s’obliden de tots els que fins de les pròpies fronteres d’Estats Units pareixen la brutalitat policial per ser llatins, negres o àrabs i que, en els últims anys, ha acabat en múltiples assassinats a mans de la policia. Per descomptat, s’obliden de la llibertat i dels drets del immigrants que creuen la frontera de Mèxic amb EEUU, exposant-se a innombrables perills per intentar tenir l’oportunitat d’una vida millor. I per què parlar del 45 milions de persones que segons les estadístiques viuen en la pobresa a Estats Units, fruit de les polítiques en benefici de les elits, de la manca de sanitat i d’un educació pública en condicions dignes, que tenen que sobreviure a base de treballs brossa. La llibertat d’aquests tampoc importa.

La moral podrida dels defensors del sistema

Aquesta és la moral podrida que caracteritza no només als líders polítics a Estats Units, és la mateixa moral de la dreta d’aquí, a l’Estat Espanyol. Personatges com Cristina Cifuentes que ha permès total llibertat a les bandes feixistes, amb les seves manifestacions racistes i homòfobes a Madrid, ara lamenta a les xarxes socials allò que ha ocorregut a Orlando. Es increïble que hi hagi que recordar-li que a la ciutat on ella viu, a la que ha sigut delegada del govern fins fa poc, i la seva Comunitat presideix, les agressions homòfobes a mans d’elements neonazis estan a l’ordre del dia. Des del Sindicat d’Estudiants volem denunciar l’actitut hipòcrita de tots els que amb les seves actuacions criminals provoquen l’opressió dels milions de persones a tot el món. No només això, sinó que les seves polítiques criminals alimenten l’odi i el fanatisme que després patim els de sempre, els joves i els treballadors. Avui a Orlando, ahir a Brussel·les, París, Madrid, també en els barris pobres de Ferguson. Avui més que mai veiem com l’única forma d’alliberar-nos de qualsevol tipus d’opressió, i el mitjà per defendre la llibertat veritable i genuïna, és la lluita de la classe treballadora i la joventut per acabar amb el sistema capitalista. Només combatint conscientment contra tots aquest que ens condenen a la pobresa, a la precarietat, a la manca de llibertats i drets democràtics, en definitiva només revelant-nos davant d'aquells que no té més moral que la del color del seus bitllets, podem aspirar a viure en una societat justa, democràtica, socialista, en la que ningun tipus d’opressió trepitgi la dignitat i la vida de les persones.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos