El dimecres 8 de Novembre, el dia de la vaga general a Catalunya, el CDR (Comitè de Defensa de la República) de Nou Barris va tallar, juntament amb el CDR de Sant Andreu,la Ronda de Dalt barcelonina, a l’altura nus de la Trinitat, i hi va fer una concentració popular. Allà va començar un setge indiscriminat a un dels nostres companys, en Moisès, membre del CDR de Nou Barris, per part de grups d'ultra dreta, tant a nivell català, com a nivell estatal.

En assabentar-nos d’aquesta situació sorgida arran de l’acció, hem entrevistat el nostre company Moisès perquè pogués expressar-se lliurement, ja que mitjans de comunicació com TVE ja s’han posicionat en contra d’ell.

P- Podries donar-nos més detalls sobre els fets?

R- El que va passar és que jo estava a la Ronda de Dalt, al nus de la Trinitat, a la sortida 1. Poc després de començar el tall (a les set va començar, doncs cap a tres quarts de vuit les vuit) va arribar una moto de gran cilindrada, pel costat que entra a Barcelona, direcció Llobregat. Va començar a escometre violentament la gent, trencat la pancarta del CDR de Nou Barris. A l’altre costat estava el CDR de Sant Andreu. Al veure que estava donant cops d’accelerador i la gent cridant per l'agressivitat, vaig saltar la mitjana de la Ronda i em vaig posar davant de la moto, oposant-li resistència pacífica, sense tocar-la i preparats per si accelerava.

Aleshores, amb un dels cops d'accelerador va caure ell i la moto a terra. Ens acostem, l’home es posa nerviós, i llença un home gran de 70 anys a terra, d’una forta empenta. Cau a terra i es fa mal al canell, li ho recrimino mentre estem ajudant a aixecar la moto. Fa l’acció de marxar, pujant i baixant de la moto, diverses vegades. En un d’aquests intents, baixa i s’apropa a mi que estava de front, i em dona una bufetada, que vaig esquivar. Aleshores ens agafen als dos perquè no es produeixi un enfrontament. Quan me n’allibero, de les persones que m’estaven agafant, per la tensió violenta del moment, vaig i li clavo una puntada de peu al cap, ell portant posat el casc de la moto.

Em tornen a agafar i li comencem a dir (des dels del CDR de Nou Barris ) que passés el tall i continués el seu camí. Ell comença a recriminar-me que l’hi havia trencat una dent (cosa que és mentida), s’aixeca una mica el casc, ensenya la seua suposada dent trencada i no es veia cap lesió, si no que les que tenia eren d’abans. El mosso d’esquadra que va arribar uns moments després i que va veure les seues suposades lesions va reiterar que les lesions no s'havien produït llavors.

Quan arriben els mossos, el motorista va i es posa a exigir-los de males maneres que m’identifiquin. Els mossos li pregunten pels «motius» que té, però el que al·lega no té cap sentit, és impossible que jo li hagi fet aquelles suposades lesions, i li diuen que, si vol posar una denuncia, que vagi a una comissaria.

Aquest home els recrimina, als mossos, amb una falta total de respecte, que no estan fent la seva feina. Pel que explica la televisió, el motorista va prendre els números de placa dels mossos, de tres o quatre mossos, i es veu que va posar la denuncia.

Finalment desapareix, després que els mossos li diguin que se'n vagi. Nosaltres vam seguir amb els talls de la Ronda fins a les onze, i quan vam acabar vam fer piquet informatiu pels carrers i locals de Nou Barris.

Al voltant de les dotze, truca dient que em mataria, a mi i a la meva dona, que aniria a per mi, que volia carregar-se tota la meva família. No sabem com, però en res, va aconseguir les meves dades personals, de Facebook i les va fer córrer. Va difondre la seva versió dels fets per tot l’Estat i en un sol dia vaig arribar a rebre 30 amenaces al meu Facebook. No tenien ni cap ni peus les amenaces, hi havia gent de col·lectius amenaçats per la ultradreta, com immigrants, amenaçant-me a mi i a la meva dona afroperuana.

El dimecres 8 passava això i el divendres dia 10 ja estava a la TVE, al programa «Ara i aquí», on s’explicava una versió totalment manipulada i distorsionada dels fets. L’home no dona la cara en cap moment. I a la vegada es deia de perfil ideològic moderat, dient que és un unionista moderat, en plan victimista. Després de rebre totes aquestes amenaces, investigant una mica més sobre aquell personatge per xarxes socials, hem descobert que forma part o s’ajunta molt amb els grups d’ultra dreta radical. Vam entrar al seu Facebook, buscant fotos, i pel seu perfil no semblava pas ser ni moderat ni res semblant, sinó que segons els seus comentaris, fotos, publicacions, etc., es veu com s’allunya bastant d’aquest perfil.

Ell es vanagloriava, anava vacil·lant, que ell era un dels organitzadors (si no dels organitzadors, sí que una de les persones més pròximes a ells) de la manifestació de Mataró, a l’octubre, on va haver-hi agressions.

P- Entenc que aquests grups d’ultradreta han anat a fer mal, entrant a la teva vida privada i al teu cercle més proper de confiança. Com van ser les seves amenaces? Quines accions van dur a terme aquests grups d’ultradreta?

R- Les amenaces van ser, per exemple, a la meva dona, que es afroperuana, que li deien, «negra de mierda» o «te vamos a matar». Als meus germans, més que amenaces directes, eren missatges de pressió. Dels meus 5 germans, a dos els van pressionar per aconseguir més informació sobre mi i que em delatessin. L‘error va ser que tenia el Facebook totalment en públic ja tancat. Una de les amenaces més contundents que he rebut han sigut fotografies d’armes de foc, des de perfils falsos, creats per a fer aquestes amenaces.

P- Què ha passat arran d'aquestes amenaces? Quins conflictes han ocasionat en el teu cercle més proper d’amics i familiars? Com estàs vivint aquesta situació?

R- Ha causat por a la meva dona i a la meva família. També problemes amb el gimnàs, que van trucar dient que no em deixarien anar-hi més ni entrar-hi, intentant fent-me fora del gimnàs i també enviant amenaces als encarregats. He tingut discussions i pressions al meu cercle més proper.

P- Als mitjans de comunicació, estem veient com s’han posicionat completament a favor d’aquest individu, en el marc del denominat «conflicto catalán». Quina ha sigut la seva posició (les dels mitjans de comunicació tant estatals com nacionals catalans) sobre aquest tema?

R- De moment, que nosaltres sapiguem, només ha sortit a TVE. A les altres televisions no ha tingut gaire ressò, aquest cas. A l’entrevista que se li va fer a la Televisió Espanyola, es veu clarament com es posicionen completament a favor seu. Els tertulians d’aquest programa tenen relació amb partits de dreta, C’s i grups de similar ideologia. Aquestes persones allò mes bonic que em diuen és «tonto inútil», i arriben a titllar-me de radical, extrema esquerra i violent.

MINUT 37 DE L’ENTREVISTA A QUÈ ES FA REFERÈNCIA: http://rtve.es/v/4299559

Els mitjans de comunicació parlen d'enfrontaments i fractura social a Catalunya però la realitat és que no existeix cap assetjament ni agressió contra persones que no donin suport a la república catalana. Fins i tot l'1-O vam veure com moltes persones que votaven SÍ a la independència saludaven i aplaudien a gent que portava banderes republicanes espanyoles i fins i tot samarretes de la selecció espanyola. Per contra en les manifestacions espanyolistes i reaccionàries del 8, 12 i 29 d'octubre hi ha hagut desenes d'agressions i amenaces a persones per portar estelades o símbols independentistes, o simplement símbols catalans.

P- Què li diries a les persones a les que dins i fora de Catalunya estan rebent una versió distorsionada, presentant la lluita per la república catalana com una imposició, una cosa excloent i mostrant una realitat totalment manipulada?

R- A aquestes persones els diria que busquin informació per tots els mitjans d’altre caire, com els internacionals, i que deixin de veure els mitjans rancis que falsegen els esdeveniments actuals de forma totalment vil i mesquina. Si poden ser estrangers millor, perquè la premsa espanyola ja sabem que està totalment distorsionada. Ens hem sorprès de fins a quin punt pot arribar aquesta manipulació, perquè han arribat a fingir setges de grups unionistes per part dels independentistes.

Que mirin, per a comparar amb altres mitjans, l’entrevista al ministre Dastis a la BBC on el «nostre» ministre d'exteriors diu que els vídeos del dia 1 d'octubre estan manipulats, que son «fake news», que son falsos, i el periodista li recrimina que ell mateix els va gravar i que no menteixi.

DECLARACIONS MINISTRE DASTIS: https://www.youtube.com/watch?v=uniLrxwDAOQ

P- Què els diries a les persones que estan en la teva mateixa situació o en una altre similar d’assetjament?

R- Des de la meva experiència, els diria que no es deixin vèncer, que continuïn lluitant, que es moguin, que vegin quina classe de gent és la que fa això. Que denunciïn i donin ressò a la seva situació.

P- Com podríem cadascú de nosaltres, tant personalment com col·lectivament, ajudar-te en aquesta greu situació?

El que necessito ara és més proves. Però també recolzament a la nostra lluita, que també facin els seus moviments, i que s’organitzin. Que si personalment volen donar-me suport que comparteixin la meva situació, el comunicat del CDR, que tinguin coneixement de la meva situació.

 

Comunicat de suport al company Moisès del CDR de Nou Barris amenaçat per la ultradreta

El 8 de novembre, en el marc d'una vaga general, es van produir diversos talls als principals llocs de circulació del territori. En aquest context, un membre vinculat a grups ultradretans, que conduïa una moto de gran cilindrada, va iniciar una provocació constant, simulant que arrancaria la moto i atropellaria a diverses persones manifestants. En un d'aquests intents de vacil·lació, la seva moto va caure.

Automàticament, diverses persones van dirigir-se cap a ell per ajudar-lo a aixecar la moto quan ell, amb ràbia, va empènyer a un senyor gran tirant-lo a terra i va intentar colpejar en Moisès, que va aconseguir esquivar el cop. En Moisès com a gest d'autodefensa va encarar-se al motorista, que va fer-li una fotografia.

L'endemà, el motorista ja havia fet difusió de la imatge d'en Moisès i ja l'havien aconseguit localitzar a les xarxes socials. Des d'aquest punt fins ara, el company ha rebut desenes d'amenaces, entre les quals imatges d'armes de foc i amenaces de mort. La seva parella també ha estat localitzada i ha sigut víctima d'insults racistes i diverses amenaces.

Des d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme condemnem fermament les amenaces i intimidacions de la ultradreta i donem tot el nostre suport al company Moisès del CDR de Nou Barris. Volem deixar clar que si el toquen a ell, o al seu entorn més proper, ens toquen a totes i que no tolerarem que el feixisme actuï amb impunitat als nostres barris.

Dilluns 13 de novembre, 2017

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (Horta – Guinardó | Nou Barris)

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos