Quina vergonya!

El passat divendres 14 de desembre coneixíem que el jutjat de la Palma del Condado a Huelva havia arxivat la investigació d'abusos sexuals i laborals continuats per part d'un empresari de la maduixa a les temporeres dels camps de Huelva perquè "no apareixia degudament justificada la perpetració del delicte". És un autèntic escàndol!

Aquestes dones, sotmeses a les pitjors condicions, han desafiat els obstacles més poderosos i han aixecat la seva veu contra la injustícia, exigint la seva dignitat i la fi de les extorsions, xantatges, abusos i agressions per part dels seus superiors. I un cop s'armen de valor i confiança per a denunciar la terrible realitat que viuen, un cop destapen aquest sistema dissenyat per a explotar, coaccionar i agredir les dones, la justícia masclista i reaccionària els hi respon que les seves vides i els seus drets seguiran igual que abans!

Com hem explicat moltes vegades, el problema no és un jutge o una jutgessa, o una sentència o una altra, és tot l'entramat judicial que es col•loca al costat dels masclistes i els empresaris per tal de seguir perpetuant la nostra opressió i esclavitud, sense cap intenció de posar fre a aquesta horrible situació que ve produint-se des de fa molts anys de forma generalitzada a totes les treballadores de la maduixa.

Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària volem traslladar tot el nostre suport a les temporeres i fem una crida a tot el jovent a participar a les manifestacions que se celebraran a diferents ciutats de l'Estat per a protestar contra la justícia patriarcal i racista, i per acabar amb aquesta terrible xacra.

Totes i tots a les manifestacions!

Dilluns 17 

Lleida: 20h a la Plaça de la Paeria

Terrassa: 20h al Raval

Dimarts 18

València: 19h Plaça de l’Ajuntament (davant de Correus)

Barcelona: 18h Plaça Gardunya

Divendres 21

 

Alacant: 20h a les escales del Mercat Central

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos