Ni un pas enrere!

Galeria de fotos i vídeos

L'arrest per part dels Mossos d'Esquadra del raper Pablo Hasél ahir 16 de febrer a la Universitat de Lleida ha despertat una indignació massiva. Des del moment en què va ser detingut les xarxes socials es van omplir de missatges de protesta i de convocatòries de mobilitzacions per dir alt i clar que no ens quedarem de braços plegats mentre es trepitgen tots els nostres drets democràtics.

Les manifestacions d'ahir a Catalunya van demostrar, una vegada més, que el jovent està en peu de guerra contra el Règim del 78 i la seva justícia que fa pudor a franquisme. A les 19h milers de persones ja s'agrupaven amb les seves màscares, pancartes i banderes antifeixistes a la Plaça Lesseps de Barcelona. El que s'havia iniciat com una concentració va acabar sent una espectacular manifestació de 10.000 persones recorrent el barri de Gràcia. Les consignes Llibertat Pablo Hasél, els carrers de seran sempre nostres o los borbones son unos ladrones es cantaven a ple pulmó.

A Lleida la mobilització va agrupar 3.000 joves i treballadors que van desfilar pels carrers de la ciutat rere una pancarta que deia "Llibertat Pablo Hasél. Amnistia total, organitzem la solidaritat". Milers més a Tarragona i Girona, centenars a Sabadell, Vic, Tortosa, Reus o Olot. En total ahir es van celebrar protestes en més de 80 localitats catalanes.

El missatge era clar: li diuen democràcia i no ho és. Mentre feixistes fan apologia del nazisme i l'Holocaust a Madrid –una manifestació autoritzada per la Delegació de Govern del PSOE–, mentre l'aparell judicial dictamina que la violació grupal de Manresa va ser només "abús", que policies propinen una salvatge pallissa a un pare i la seva filla a Linares i després els antiavalots reprimeixen la població indignada, o mentre el rei emèrit gaudeix d'un retir daurat al golf Pèrsic, qui va a la presó és... Pablo Hasél per dir veritats com punys sobre la monarquia!

Les mobilitzacions de Barcelona, ​​Lleida i València van acabar amb una forta repressió per part dels Mossos i la policia. Cops de porra, càrregues, detencions i multes contra els que exigíem la llibertat de Pablo i assenyalàvem als responsables d'aquest atropellament. Tal i com vam respondre: L’únic terrorista, l'Estat capitalista! Per si això fos poc, l'alcaldessa Ada Colau –que fa no tant participava de totes aquestes mobilitzacions– en lloc de condemnar la resposta policial es va dirigir contra els milers de joves, treballadors i veïns que vam sortir a defensar els nostres drets: "els altercats no trauran Hasél de la presó, la violència no és el camí". Com si la violència de la policia i l'Estat no existís!

Tots aquests atropellaments a les llibertats democràtiques i la impunitat amb què es mouen els feixistes en l'aparell estatal, militar i policial, està succeint sota el Govern del PSOE-UP. Fruit de la pressió social que existeix, Unides Podem s'han vist obligades a registrar una petició d'indult mentre es tramita la seva "llei per la llibertat d'expressió", una mesura que arriba tard i és insuficient. Quan derogaran la Llei Mordassa? Quan depuraran de feixistes l'aparell de l'Estat? Quan donaran suport a aquestes mobilitzacions?

Durant aquesta setmana es celebraran a moltes altres ciutats de l'Estat concentracions per la llibertat de Pablo. Des d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants, igual que vam participar activament ahir a les protestes, fem una crida i animem a tot el jovent i la classe treballadora del conjunt de l’Estat a sortir als carrers a cridar Pablo Hasél llibertat!

El Règim del 78 està podrit. La lluita i l'organització són l'únic camí per tombar-lo i conquerir una veritable democràcia amb justícia social, el socialisme.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos