En la concentració feminista de Passeig de Gràcia del passat dilluns 8 de març, en el tram de dones migrants, un home va ruixar sis dones amb gas pebre, entre les quals es trobaven companyes de l'organització Sindillar. Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària volem traslladar tota la nostra força i solidaritat a les dones agredides i a Sindillar.

Aquesta agressió masclista i racista ha quedat totalment impune. L'home únicament va ser retingut uns instants per a després ser va ser posat immediatament en llibertat. Senzillament s'ha obert un procés de recerca per “lesions lleus”! Això és un escàndol majúscul i demostra la impunitat de què gaudeixen masclistes, racistes i feixistes.

Aquesta agressió arriba després dels actes vandàlics feixistes que aquesta setmana han destruït els murals feministes de Gandia i Ciutat Lineal (Madrid). La portaveu del PP en el Congrés, Cuca Gamarra, diu estar “enormement preocupada” per aquests fets, però aquestes llàgrimes de cocodril no poden ocultar que és la campanya del PP i Vox d'atac al moviment feminista i als drets democràtics la que encoratgen als seus gossos de presa a agredir i violentar les dones. Aquesta mateixa dreta i extrema dreta és la que dirigeix la policia que agredeix i crida “putes” a les que ens mobilitzàvem a Madrid contra l'empresonament de Pablo Hasél, i també la que dicta sentències masclistes com la de la Manada de Manresa, on els agressors han estat absolts de violació.

L'informe del Consell General del Poder Judicial contra la llei de llibertat sexual, qüestionant el principi de “només sí és sí”, defensant que es mantingui la diferència entre abús i agressió sexual, és un nou exemple de l'elevat pes que els elements més retrògrads i hereus del franquisme continuen tenint entre la policia i la judicatura de l'Estat Espanyol, que continuen exculpant violadors i criminalitzant les víctimes, perpetuant el sistema patriarcal que ens vol silenciades.

Aquesta ofensiva franquista no està sent combatuda pels i les dirigents del PSOE. Al contrari, les seves mesures l'estan alimentant i afavorint: prohibint les manifestacions i concentracions del 8M a Madrid i assenyalant les dones treballadores de tot l'Estat, que novament hem decidit sortir als carrers el 8M per a lluitar pels nostres drets, com les culpables de la propagació de la Covid-19. Mentrestant, fa tres setmanes el delegat del Govern, José Manuel Franco, secretari general del PSOE madrileny, legalitzava una manifestació nazi que va desfilar sense màscares i amb esvàstiques homenatjant la División Azul i exaltant l'holocaust contra el poble jueu. No han fet més que embravir els sectors més reaccionaris, que gaudeixen de total impunitat davant qualsevol agressió masclista cap a nosaltres. El gir a la dreta del PSOE d'una manera pública i evident i el seu abandó de qualsevol indici de polítiques d'esquerres tenen les seves conseqüències: l'atac directe a qualsevol moviment i organitzacions que lluitem contra la violència que aquest sistema exerceix contra els oprimits, i particularment contra les més oprimides dins els oprimits.

Els atacs al moviment feminista i als drets democràtics no és cap casualitat: és una resposta del règim del 78 davant la força demostrada per centenars de milers de dones treballadores i joves durant aquests últims anys, que ens hem aixecat i dit prou!

L'agressió masclista que les companyes han sofert no pot quedar impune. Es tracta d'un nou atac a les dones treballadores que aixequem la bandera del feminisme combatiu i no cedim a les pressions de qui ens vol submises i oprimides. L'agressor ha de ser detingut immediatament i penat per agressió masclista. L'Ajuntament de Barcelona i el Govern no poden restar passius i han de personar-se com a acusació contra l'agressor.

Si toquen a una, ens toquen a totes!

Ja n'hi ha prou de violència masclista i repressió!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos