Galeria de fotografies i vídeos

Al crit de “ni una menys” i “ens volem vives”, desenes de milers de joves i treballadores vam omplir ahir per la nit els carrers i places de desenes de localitats contra la violència masclista i la justícia patriarcal. Més de 7.000 persones a Madrid, 3.000 a Barcelona, centenars més a Màlaga, Gijón, Sevilla, Tenerife o València… hem exigit la fi dels assassinats masclistes i ens hem solidaritzat amb les víctimes i les seves famílies.

Les dades són esfereïdores. En el que portem de 2021, 38 dones han estat assassinades segons Feminicidio.net. I aquests mesos s'han disparat: 10 al maig, 6 al mes de juny i 7 nens i nenes assassinades pels seus progenitors. Els últims casos que hem conegut són una mostra de la terrible realitat que suposa aquesta xacra per a les dones: Rocío Caíz, de 17 anys i mare d'un bebè de quatre mesos, assassinada i esquarterada pel seu exnòvio. Les petites Olivia i Anna, de sis i un any respectivament, segrestades des de feia més d'un mes pel seu pare i trobades sense vida en el mar de Tenerife després d'assassinar-les per a continuar maltractant i torturant a la seva mare.

A més de les víctimes mortals, aquesta setmana hem tornat a veure com la justícia patriarcal i l'aparell de l'Estat, amb les seves lleis i sentències, continuen emparant la violència contra nosaltres: Juana Rivas ingressava a la presó condemnada a una pena de dos anys i mig de presó per protegir els seus fills del seu agressor. O assassinades o condemnades. Aquest és el missatge que ens envia una vegada més aquest sistema podrit.

La ràbia i la indignació que es va respirar ahir en les concentracions i protestes era més que visible. “No estem totes, falten les mortes”, “el masclisme és terrorisme”, “si toquen a una ens toquen a totes” o “cap maltractador és un bon pare”, van ser algunes de les consignes que vam cantar sense parar des de les 22h fins gairebé la mitjanit. Les companyes de Lliures i Combatives vam estar en primera línia alçant la nostra veu contra una violència estructural que ens humilia, agredeix i assassina, i aixecant la bandera de la lluita contra el masclisme i el sistema que el sustenta: el sistema capitalista.

La veritable força del moviment feminista resideix als carrers. Així tombem sentències masclistes, així aixequem vagues feministes històriques. Els tribunals, els masclistes i feixistes ens continuen declarant la guerra. Les feministes revolucionàries i combatives els responem amb la nostra ràbia i la nostra lluita. Per totes les companyes que ja no estan, per les que som colpejades pel masclisme en tots els àmbits de la nostra vida, ni un pas enrere.

Ni una menys, vives ens volem!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos