Declaració de Lliures i Combatives

El 13 de setembre vam conèixer per fi que el Tribunal Suprem confirmava definitivament la condemna de 24 anys de presó per l’assassinat masclista de Paz.

Després de la batalla que vam dur a terme per aconseguir una sentència exemplar, la justícia patriarcal –en aquest cas des del TS– passava de nou a l’ofensiva admetent a tràmit un nou recurs de l’assassí de Paz en temps rècord. En aquest recurs, l’assassí de Paz sol·licitava la condemna per homicidi (inferior a la d’assassinat) i que es retirés l’agreujant de gènere. En definitiva: pretenia passar a una condemna de 12 anys, cosa que implicaria que l’any vinent ja podria sortir de la presó amb permisos. Completament inadmissible!

Per això, des de Lliures i Combatives vam tornar a aixecar de nou la campanya Justícia per a Paz per a exigir al TS que no modifiqués ni una coma d’aquesta històrica sentència que havíem aconseguit feia un any, quan vam sortir als carrers per a exigir que el crim comès contra Paz es jutgés com el que realment era, un cruel assassinat masclista. En el seu moment ens vam enfrontar a la fiscalia i a l’advocacia de l’Estat, que negaven l’assassinat, i vam posar Gijón en peu de guerra amb concentracions davant dels jutjats exigint justícia per a Paz, i així ho vam tornar a fer aquesta tardor arran de la possibilitat que el TS soterrés aquesta sentència.

Han estat anys de tortura per als familiars i amics de Paz. Gairebé quatre anys en què han hagut d’enfrontar l’assassí, un aparell judicial masclista i franquista que l’ha defensat fins a l’últim minut i suportat la menyspreable campanya de criminalització de Paz per part de diversos mitjans de comunicació.

Gràcies a la ferma determinació de la família de Paz, gràcies a la lluita, a les manifestacions en plena pandèmia i tancaments perimetrals, a les concentracions davant dels Jutjats de Gijón, del Tribunal Superior de Justícia d’Astúries quan l’assassí va recórrer per primera vegada, i a l’última mobilització al Tribunal Suprem a Madrid, hem aconseguit infringir una nova derrota a aquest aparell judicial franquista podrit i misogin.

Aquesta confirmació de la sentència és també la mostra de què la lluita serveix, que les i els que diàriament ens rebel•lem contra aquesta xacra social i contra el sistema capitalista que la defensa i alimenta tenim una gran força per a canviar el món que ens envolta. Gràcies a la mobilització als carrers, als més de trenta col•lectius feministes, sindicats i organitzacions de l’esquerra que hem exigit Justícia per a Paz, avui podem dir que ho hem aconseguit. Aquesta sentència no ens l’ha regalat cap jutge ni cap tribunal, l’hem conquerit amb la mobilització als carrers!

Des de Lliures i Combatives volem traslladar el nostre més sincer agraïment a aquestes desenes de col•lectius, a les milers de persones, famílies treballadores, joves, que heu sortit a cridar Justícia per a Paz als carrers de Gijón, que heu enviat la vostra solidaritat amb la família de Paz des de tots els racons de l’Estat, que heu inundat els jutjats amb milers de signatures exigint que no es modifiqués la sentència que tant va costar aconseguir.

Cap sentència retorna les vides de les dones, nenes i nens assassinats per la violència masclista, però gràcies a aquesta batalla hem conquistat la Justícia que l’aparell de l’Estat ens ha negat i tractat d’arrabassar. Hem aconseguit una sentència que estableix jurisprudència i contribuirà a defensar la vida i la dignitat d’altres víctimes. Aquesta nova ratificació de la sentència és una celebració amarga per les que ja no estan, però una demostració de com sí que es pot vèncer aquest sistema que ens tracta de condemnar en vida negant la violència que s’exerceix sobre nosaltres.

La lluita serveix i la lluita segueix. Hem conquerit Justícia per a Paz i continuarem lluitant per a transformar aquesta societat que ens maltracta i construir un món en el qual siguem totalment lliures. La lluita és l’únic camí i amb més força que mai la continuarem.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos