Per l’alliberament immediat i incondicional de Francesc Argemí, Franki

Comunicat del Sindicat d’Estudiants i del

Corrent Marxista Internacional - Militant

Exigim l’alliberament immediat i incondicional de Francesc Argemí, Franki 

És completament inaudit que més de 30 anys després del final de la dictadura franquista, un jove de Terrassa, Francesc Argemí, Franki, acabi empresonat per despenjar una bandera espanyola, amb una pena de 2 anys i set mesos.  Com en els temps de la dictadura, en el que fer una pintada, repartir un full o fer una reunió podia comportar penes de presó, avui ens trobem que se segueix considerant delictes coses tals com fer una caricatura, cremar unes fotos o despenjar una bandera espanyola.  

En aquests dies hem sentit per part dels polítics i dels mitjans el mateix discurs laudatori de sempre sobre els protagonistes de la “transició”, amb motiu de la mort de l’ex-ministre de Franco, Calvo Sotelo. Davant de l’empresonament del Franki, de la il·legalització de les organitzacions socials i polítiques abertzales i l’empresonament de tots els seus dirigents, de l’encara recent empresonament dels dirigents obrers Cándido i Morala, etc., el contrast entre aquest discurs idíl·lic de la “transició” i la realitat present de persecució política i de conculcació de drets democràtics essencials no pot ser més gran.  És una vergonya que més de 30 anys més tard de la mort del dictador, persisteixin lleis com les que han permès dur al Franki a la presó.

És una vergonya que tinguem un aparell judicial en mans dels mateixos franquistes de fa 30 anys, perquè mai s’ha portat a terme una depuració dels elements feixistes de l’aparell estatal. Això es veu clarament quan els grups feixistes agredeixen i actuen amb total impunitat,  mentre que un jove com el Franki acaba a la presó per despenjar una bandera espanyola.  

Des del Sindicat d’Estudiants i la Corrent Marxista Internacional fem una crida a la mobilització per exigir l’alliberament immediat i incondicional de Francesc Argemí, Franki. Els joves i treballadors hem de defensar els nostres drets democràtics, el dret de reunió i manifestació, de vaga, de llibertat d’expressió... no podem permetre que ens arrabassin aquests drets essencials per a les nostres lluites. Els dirigents dels partits que estan al govern de la Generalitat (PSC, ERC, ICV, EUiA) tenen la responsabilitat de restituir de forma immediata la llibertat de Francesc Argemí, Franki, desfent el que el jutge ha decidit. És aquesta tan sols una qüestió mínima i immediata: l’alliberament del Franki.  

En un pla més general, el que s’hauria d’abordar d’una vegada per totes és l’eliminació de totes les lleis antidemocràtiques que se’ns van imposar a la “transició”, començant per la mateixa Constitució espanyola, i la depuració completa de l’aparell judicial i policial. 

www.sindicatdestudiants.org

www.militant.cat

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos