http://www.sindicatdestudiants.net//images/stories/anti-represion.jpgDes de fa més de 10 anys el Sindicat de Estudiants i la Fundació F. Engels, posem al començament de la manifestació de l’11 de setembre a Reus una taula informativa amb el nostre material públic: el manifest del Sindicat d’Estudiants i el Corrent Marxista - Militant amb motiu de la Diada, els nostres butlletins informatius i alguns llibres marxistes. En tots aquests anys no hem tingut cap problema per a difondre el nostre material dins  la manifestació del 11 de setembre.
No obstant això aquest any, un policia de la Guàrdia Urbana davant la sorpresa de tots els presents, amb un to agressiu ens ha ordenat retirar el nostre material a l’inici de la manifestació. En les seves paraules estàvem realitzant una activitat il•legal i que ens anava a posar una multa per vendre llibres sense permís i en requisaria el material. Aquest agent va prendre les dades de la matrícula del cotxe d'un company i el DNI d'un altre. La reacció dels presents va ser d’indignació. Un dels presents va dir que quina vergonya que es donés tantes facilitats als fatxes (en relació a la manifestació legalitzada de Falange a Arenys de Munt el mateix dia de la consulta sobre la independència de Catalunya encara que al final s’ajornés) i tanta canya que es dona a qualsevol organització d’esquerres.

Des del Sindicat de Estudiants i la Fundació F. Engels li expliquem a la policia que enteníem que difondre les nostres idees polítiques a través de pamflets i llibres en una manifestació és un dret democràtic fonamental, pel qual van lluitar molts dels nostres pares i avis, i que el seu ordre ens semblava una greu retallada a la lliure expressió d'idees.

El policia va manifestar que havia consultat la decisió amb les seves superiors, i que per tant que no era una qüestió d'opinions, i que desallotgéssim sinó volíem que actuessin.

Des del Sindicat d'Estudiants vàrem acomplir l'ordre de forma immediata, encara que no la compartim, i perquè no teníem cap intenció de que es produís un incident que taqués el bon resultat de la convocatòria.  Ens sembla  inconcebible que un membre de la Guàrdia Urbana, en un ajuntament d'esquerres desallotgi d'aquesta manera a joves i estudiantes que difonem les nostres idees en una manifestació de la Diada, a través dels nostres llibres i pamflets i per aquest motiu iniciarem tot una sèrie d’accions informatives al respecte.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos