http://sindicatdestudiants.net/images/stories/tohil.jpgCom hem anat informant al llarg de la jornada d'avui, a les dues de la matinada, Tohil Delgado, Secretari General del Sindicat d'Estudiants, era detingut per la policia al trobar-se passejant en un lloc proper a una intervenció policial contra un grup d'immigrants en el carrer La Oca, en el barri madrileny de Carabanchel.
Transcorregudesvuit hores des de la detenció del nostre company, durant les quals haromàs totalment incomunicat, fa escassament una hora, a les 15:00 h. el nostre advocat ha pogut parlar amb ell per Delgadoera vegada.Gràcies a aquesta única comunicació hem pogut saber que Tohil Delgado va ser detingut injustament i arbitrària per l'únic motiu d'interessar-se per l'estat d'una dona que havia estat agredida per la policia en la seva intervenció, i que aquesta detenció es va portar a terme entorn de les 02.00 del dia 3 d'octubre, anteriorment alsincidents que van tenir lloc després amb un grup d'immigrants equatorians i de la qual van resultar novesdetencions. 
 
Aquests fets revelen que les acusacions que contra ell ha realitzat la policia són una completa falsedat i que Tohil Delgado no va tenir res que veure amb l'altercat del que se li acusa d'haver participat.

El nostre company serà posat a disposició judicial matí dilluns 4 d'octubre n els jutjats de Plaça de Castilla, i des del Sindicat d'Estudiants convoquem a tots els mitjans de comunicació a acudir a la roda de premsa que realitzarem a les 11:30 d'aquest mateix dia, enfront de la porta dels Jutjats de Plaça de Castilla (Madrid).

En aquesta roda de premsa donarem una explicació detallada d'aquesta injusta i arbitrària detenció i dels fets que han tingut lloc posteriorment en la comissaria i que el Sindicat d'Estudiants denunciarà, exigint la depuració de totes les responsabilitats legals.

Reiterem la nostra exigència de posada en llibertat immediata per al nostre company i la retirada de les falses acusacions policials, i vam insistir en la nostra crida a tots els estudiants, treballadors, activistes de l'esquerra i a les seves organitzacions a continuar amb la pressió pública per a impedir que aquesta agressió als drets democràtics i les llibertats públiques es dugui a terme.

Comissió Executiva del Sindicat d'Estudiants

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos