http://sindicatdestudiants.net/images/stories/p1010164.jpgAquest matí, desenes d'afiliats i simpatitzants del Sindicat d'Estudiants, i representants d'organitzacions d'esquerra, com IU, CCOO, UGT i STES, ens hem concentrat davant dels jutjats de Plaça de Castilla (Madrid) per a exigir l'alliberament immediat del nostre company.
 
Prop de les cinc de la tarda del 4 d'Octubre, Tohil Delgado ha estat posat en llibertat provisional després de gairebé 48h des que va ser detingut. 

Com hem denunciat des de la seva detenció, aquesta ha estat totalment arbitrària i injustificada. Tohil va ser detingut mentre passejava el seu gos prop de casa, a l'interessar-se per l'estat d'una dona immigrant que acabava de ser copejada per la policia. Estem convençuts que l'únic motiu pel qual la policia va detenir a Tohil va ser pels seus trets llatins, ja que té ascendència nicaragüenca i el van confondre amb la resta d'immigrants.
Aquesta intervenció de la policia en el barri de Carabanchel ha estat una mostra clara de l'actitud violenta i racista de la policia i del tracte que de manera habitual reben els immigrants. Aquesta intervenció es va saldar amb set detinguts, dels quals els altres sis són immigrants equatorians. Un altre exemple del racisme que amaga aquesta salvatge intervenció policial és que, en les hores que Tohil va passar en la comissaria de Carabanchel, la policia li va preguntar en múltiples ocasions quin era el seu país d'origen, una cosa que també ens van preguntar en reiterades ocasions a les desenes de persones que vam acudir a la comissaria a exigir la seva llibertat.
Durant la seva estada en la comissaria de Carabanchel el nostre company Tohil ha sofert maltractaments, ha estat copejat i amenaçat de mort per la policia. A més va estar totalment incomunicat i sense rebre cap aliment durant les primeres vuit hores. Des del Sindicat d'Estudiants exigirem que es depurin les responsabilitats per aquest atac salvatge i racista de la policia i en les pròximes hores prendrem les mesures legals oportunes.
La detenció del nostre company i els fets esdevinguts posteriorment en la comissaria de Carabanchel suposen un greu atac als drets democràtics més fonamentals i al Sindicat d'Estudiants, del que Tohil és el màxim representant.
Des del Sindicat d'Estudiants vam reiterar que les acusacions que s'aboquen contra Tohil són absolutament falses i formen part d'un complet muntatge policial per a eludir les responsabilitats de la seva brutal intervenció contra un grup d'immigrants.
Volem agrair a totes les organitzacions, activistes de l'esquerra, etc. pel seu gran suport i col•laboració durant aquests dies en els quals el nostre company ha estat detingut. Com ell mateix ens ha comentat a la seva sortida dels Jutjats de Plaça de Castilla, els centenars de trucades que es van rebre en la comissaria van ser fonamentals per a exercir pressió i que les agressions per part de la policia no anessin a més.
Encara que Tohil ha estat alliberat, encara no està descartat que pugui ser imputat pel jutge, ja que no s'han retirat les acusacions d'atemptat a l'autoritat. Per tant en els pròxims dies continuarem amb la campanya de protesta i seguirem denunciant la campanya de persecució als immigrants que existeix per part de la policia a Madrid. Demà dimarts oferirem una roda de premsa a les 12:00 en el nostre local de Madrid, en la qual el propi Tohil Delgado podrà explicar en detall els esdeveniments i denunciar el maltractament policial al que ha estat sotmès.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos