Els companys del Sindicat d’Estudiants, Iban i Raimon, així com el Secretari General del Sindicat a Catalunya, Borja Latorre, van ser víctimes d'una falsa acusació per part dels Mossos d'Esquadra i del centre comercial Splau de Cornellà. Els acusaven d'haver realitzat una pintada a la façana d'aquest centre comercial durant la vaga general del 14N, en el transcurs d'un piquet informatiu.

 


En realitat, darrere d'aquesta denúncia hi havia un cas més de repressió i criminalització a aquells que lluiten: buscaven intimidar i reprimir un grup d'estudiants, de joves, que participaven activament en el piquet, culpant-los d’una cosa que no havien fet, de tal manera que (inflant la factura de la reparació dels danys) fins i tot se'ls pogués arribar a jutjar per delicte (amb la qual cosa s'enfrontaven a penes de diversos milers d'euros, o d’entre 3 i 12 mesos de presó).


Aquest atac no ens va acovardir: Gràcies a una campanya d'explicació i propaganda, de recollida de signatures, de suports per part dels sindicats de classe i dels partits polítics d'esquerres, i malgrat un judici on els companys no van tenir dret a defensar-se (no van cridar a atestar els testimonis dels acusats, ni se'ls va deixar practicar proves mentre que els testimonis de l'acusació estaven plens de contradiccions…), finalment, i gràcies a la lluita i a la solidaritat, han estat absolts.


Des del Sindicat d’Estudiants volem agrair les grans mostres de solidaritat que hem rebut en aquests dies. Hem aconseguit 150 signatures de destacats sindicalistes de tots els sindicats. Entre els signants destaquen les direccions comarcals de CCOO i UGT del Baix Llobregat, les federacions d'educació de tots dos sindicats, els sindicats USTEC, CGT, IAC, el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa), les federacions d'Associacions de Pares FAPAC i FAPAES així com nombrosos delegats sindicals del Baix Llobregat, Barcelona i fins i tot de tot l'Estat. Volem agrair especialment als companys, treballadors de CCOO i UGT, disposats a atestar pels nostres companys i també a tots els estudiants i treballadors que van acudir al Prat i van participar en la concentració de solidaritat que vam organitzar davant del jutjat i que després ens van acompanyar durant el judici. A tots ells, moltes gràcies pel vostre suport.

La repressió contra aquells que lluiten continuarà, però això no ens acovardirà. Seguirem lluitant! Visca la lluita de la classe obrera i de la joventut!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos