Aquestes últimes setmanes les imatges de patiment i desesperança als vostres ulls, després del llarg i tortuós camí que heu realitzat per fugir de la destrucció i la misèria, ens han colpit i commocionat. També ens hem indignat i omplert de ràbia al veure com la policia us ha colpejat, i com els governs de l’Europa “civilitzada” us han amuntegat en condicions inhumanes a places, estacions de tren o espais rodejats amb tanques de filferro amb ganivetes, sense menjar ni aigua, sense assistència mèdica, sense un sostre digne. Aquesta cruel realitat ens recorda la història de les nostres pròpies famílies, quan molts dels nostres avis van haver de fugir de la dictadura franquista cap a l’exili, en vaixells abarrotats o a cues interminables amb nens, amb gana, amb fred, condemnats a romandre a camps rodejats de tanques on milers morien.

Coneixem molt bé als responsables d’aquesta barbàrie. Són en Rajoy, la Merkel, en Cameron i la resta de dirigents europeus que recolzen i financen les guerres que destrueixen les vostres llars, els vostres hospitals i escoles, les vostres ciutats i, en definitiva, les vostres vides. Els mateixos que porten anys destruint l’educació, la sanitat i els drets socials més essencials als nostres països, aquells qui desnonen a milers de famílies de les seves cases, els qui ens estan condemnant a l’atur i a l’emigració per buscar un present i un futur que aquí se’ns priva. Són governs als servei del gran capital, dels grans bancs i les grans multinacionals, de les indústries d’armament, disposats a provocar tot aquest immens dolor si així incrementen els seus beneficis. Hipòcritament ploren llàgrimes de cocodril quan alguna televisió els enfoca, però són ells qui han creat el malson del vostre dolor.

Ells són l’obstacle que s’interposa al vostre camí cap a una vida digna. El capitalisme aixeca tanques, murs, tanca fronteres, aviva la xenofòbia, el racisme i la por, com també ho feia fa seixanta anys. Però tot aquest posicionament no té res a veure amb nosaltres, amb la immensa majoria de la joventut i els treballadors, els oprimits d’Europa. Nosaltres us donem la benvinguda, us estenem la nostra mà i obrim el nostre cor, i us diem que teniu la nostra solidaritat incondicional.

55eea5b1a5e0e

A l’Estat Espanyol sabem molt bé què opina el govern del PP, tant de vosaltres com de nosaltres: les tanques amb filat de ganivetes amb les quals es dóna la benvinguda a aquells qui creuen l’Estret a la recerca d’una oportunitat, els milers de morts sepultats sota les aigües del Mediterrani, les batudes racistes, els centres d’internament, l’explotació més brutal... ens ho recorda tots els dies. Per això estem farts d’escoltar la demagògia d’un govern que parla de “quotes”, que proclama que aquí no cabem tots, que insinua que entre els milers de refugiats hi ha “yihadistes”. Prou JA! Aquí només sobren la xenofòbia i el racisme, les lleis inhumanes i repressives promogudes per aquest govern i per tots els governs al servei dels interessos capitalistes i imperialistes. Tenim molt clar que els nostres problemes no vénen de fora, ni els provoquen els emigrants en pastera o els refugiats que es juguen la vida arribant a les fronteres d’Europa.

Des del Sindicat d’Estudiants defenem una vida digna per tots aquells que fugiu de l’horror, la mateixa dignitat que defenem per tots els joves i treballadors del món. Que tots els recursos que es malgasten per salvar bancs es dediquin per acollir refugiats, i que garanteixin el pa, el sostre, la llar, la sanitat i l’educació per tots els que habitem a Europa. Hi ha mitjans suficients i la societat es pot organitzar d’una altra manera, amb justícia social, sense explotació i sense violència. Us donem la benvinguda i us diem: compteu amb nosaltres i amb la nostra solidaritat indestructible, ja que gràcies a vosaltres redoblarem les forces en la lluita per transformar la societat i acabar amb el capitalisme.

Ni quotes ni retallades!

Fora els governs dels desnonaments, les guerres i l’horror!

Refugees WELCOME!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos