DOS ANYS I MIG DE PRESÓ I 36.000 EUROS A UN ESTUDIANT PER LLUITAR EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Ángel González va ser detingut el 9 de Maig de 2013 a Jaén durant la jornada de vaga estudiantil contra les retallades educatives i la Llei Wert i justament ara el criden a asseure’s a la banqueta, acusat d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat i un altre de desobediència.

FIRMA LA PETICIÓ A CHANGE.ORG

[ https://www.change.org/p/dirigida-dirigida-a-quien-pueda-interesar-y-corresponda-pedimos-justicia-para-%C3%A1ngel ]

A aquest jove, estudiant de Filologia Anglesa, la fiscalia demana dos anys i mig de presó i 36.000 euros suposadament per empènyer a un policia nacional al qual se li va fracturar un turmell. Encara que la realitat sembla força diferent: segons els testimonis els agents van demanar la identificació d’Ángel al creure que era una de les persones que s’havia afrontat amb un guàrdia de seguretat de la UJA, i quan el jove va demanar el número de placa, l’agent va començar una revolta on l’Ángel va ser colpejat pels agents fins deixar-lo inconscient al terra.

Un altre nou cas que demostra a qui serveix la justícia, aquella que deixa en llibertat a tots els que s’han omplert les butxaques de diners públic, a costa de tots els que patim les retallades, o la mateixa que no castiga les brutals actuacions policials, com veiérem durant la primavera valenciana i molts altres casos.

Mentre que els rics i els poderosos es salven de qualsevol condemna, als treballadors i als joves que lluitem contra el desmantellament de l’educació pública, de la sanitat o dels drets socials, als que lluitem per un futur digne, se’ns criminalitza i se’ns imposen penes de presó i multes impossibles de pagar.

No és casualitat que en aquests últims anys de mobilitzacions massives contra les polítiques d’aquest govern reaccionari, s’hagin vist obligats a aprovar lleis repressives, que poc han d’envejar a les lleis franquistes, per imposar-se per la força. Lleis que permeten multar i empresonar a joves i sindicalistes perquè serveixin d’exemple i per intentar així acoquinar-nos i frenar la lluita utilitzant la por.

Però com s’ha demostrat una i altra vegada, no estem disposats a que ens callin a base de cops. La única forma de frenar la repressió, les retallades i de fer fora a aquest govern és la organització i la unificació de les lluites,

SOLIDARITAT AMB L’ÁNGEL!

PROU JA DE CRIMINALITZAR A LA JOVENTUT!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos