Lluitar contra el capitalisme per aconseguir la llibertat!

Durant la nit del 14 de juliol una terrible matança tenia lloc als carrers de Niça. Milers de persones que estaven en el passeig marítim de la ciutat assistint a les activitats i focs artificials amb motiu de la festa nacional francesa, foren atacades per un individu en un camió que atropellava i disparava indiscriminadament amb una arma de foc a qui es trobava al seu pas. Per al moment, aquesta terrible matança és la causa de la mort de 84 persones i de més de cent ferits, molts d’ells menors. Des del Sindicat d’Estudiants volem traslladar el nostre ànim i la nostra solidaritat als familiars de les víctimes i a tots els que varen haver de passar per aquesta experiència espantosa de témer per la seva vida.

Després d´hores de confusió, les últimes informacions senyalen que l’Estat Islàmic (Daesh) pot haver reivindicat l´autoria de l´atac, encara que sembla clar que l´autor era un llop solitari, un pertorbat, conegut maltractador que actuava tot sol i sense motius religiosos. Però això sembla interessar poc als mitjans de comunicació i al mateix president Hollande, que no ha dubtat ni un minut en utilitzar aquesta matança per prendre mesures que portaran més mort i horror, com la intensificació  de la intervenció militar a Síria i a Iraq, la prolongació de l´Estat de lloc i la suspensió de llibertats democràtiques en territori francès.

Les guerres imperialistes no han portat pau i prosperitat sinó mort i terror.

És inevitable que en aquests dies, quan veiem com el terrorisme s´expandeix també a Europa i als EUA sembrant barbàrie, ens preguntem sobre els veritables interessos que mouen als dirigents mundials d´occident a seguir promovent intervencions militars en tercers països i també, que fem balanç dels efectes d´aquests interessos.

Ja fa tres anys d’ençà que en 2003 es va llançar la intervenció imperialista a Iraq, instigada pel llavors president americà Bush, juntament amb Blair i Aznar. Des de llavors i fins ara hem assistit a un autèntic desastre en la zona. Aquestes intervencions militars no han portat la llibertat ni la prosperitat a aquests països però sí que els han ofegat en la barbàrie i el terror. El resultat no ha sigut altre que enfonsar en una situació desesperada a la població, empitjorant les seves condicions de vida, desestabilitzant per complet la zona i creant així les condiciones idònies per a l´enfortiment de grups terroristes que, dia si i dia també, porten a fi atemptats en aquests països arruïnant la vida de centenars d´homes, dones i nens innocents. Fa una setmana, un atemptat del Daesh provocava la mort de 250 persones a la ciutat de Bagdad. Si a alguna cosa ens recorda els centenars de milers de refugiats que fugen d´aquesta situació i que es juguen la vida en el mediterrani, és que les coses no han millorat sinó que són absolutament insuportables.

Els joves i treballadors no tenim res a guanyar amb les intervencions imperialistes: són les vostres guerres, són els nostres morts.

L´altra cosa que ens recorden aquests centenars de milers de refugiats que fugen posant en risc la seva vida i la dels seus familiars és que a Hollande, Merkel , Obama o Rajoy els hi dóna exactament igual les llibertats i els drets humans.

Ells són els que han pactat amb un dictador com Erdogan perquè els hi faci la feina bruta. Són els que han tancat en camps de concentració a centenars de milers d´homes, dones i nens innocents en condicions infrahumanes. Són els que han fet grandíssims negocis amb Aràbia Saudita venent ingents quantitats d´armament. Són els que en el seu dia varen donar suport i finançar als grups terroristes que avui ens diuen que combaten. Són els que ploren en públic per les morts de París, de Brussel·les, de Turquia i de Niça però utilitzen les morts per a fer-se d´or amb noves intervencions militars que sols beneficien a les grans multinacionals. Als treballadors i als joves, a Niça, a París o a Iraq, mai ens han portat cap benefici aquestes aventures imperialistes. Tot el contrari. Ens han portat el pitjor dels escenaris. El que a Orient Pròxim es pateix cada dia des de fa molts anys i el que a Europa patim cada vegada que un atemptat posa fi a les vides de persones innocents, gent normal i corrent com nosaltres acabem per pagar molt car els negocis d´altres.

Militarització i retallada de drets: Hollande vol acabar amb la lluita dels joves i treballadors contra la Loi Travail ( Llei de Treball).

Però la intensificació de la intervenció a Síria i a Iraq no és l´única mesura anunciada per Hollande. També ha anunciat la prolongació de l´estat d´excepció a França durant tres mesos més i la mobilització de la reserva operacional, és a dir, del cos militar, per al reforçament de la policia i els gendarmes. Aquestes mesures de retallada de llibertats en nom de la seguretat de tots, han tingut un ús completament interessat en aquests últims mesos. Gràcies a elles, el govern francès ha pogut detenir i retenir a les seves cases sense cap explicació a centenars d´activistes socials, sindicalistes que participaven en les grans mobilitzacions que els joves i treballadors francesos han protagonitzat massivament contra la Llei del Treball (equivalent en el seu contingut a la reforma laboral aprovada pel PP a l´Estat Espanyol) que el govern d´Hollande vol imposar. El moviment Nuit Debout que va prendre les places de forma multitudinària -i les vagues que en aquests temps s´han expandit contra la Llei del Treball, han posat contra les cordes al govern. I el govern ha decidit utilitzar la legislació antiterrorista contra el moviment obrer i els joves que lluiten.

Des del SE denunciem l´enorme hipocresia d´Hollande, de Rajoy i de la resta de mandataris que, a Europa i als EUA, manipulen la por i el dolor que tot el món sent avui pels terribles fets de Niça per a justificar les intervencions imperialistes i la retallada de drets dels joves i treballadors francesos. Dóna el mateix el nostre país d´origen, religió o color de pell. Al cap i a la fi sempre som les mateixes, les famílies treballadores, persones innocents i anònimes, les que paguem els plats trencats de les guerres imperialistes. Per això hem de ser conscients que per acabar amb aquest horror necessitem la mobilització massiva i unitària de tots els oprimits per a transformar la societat i vèncer al sistema capitalista.

Ni retallada de drets democràtics, ni intervencions imperialistes!

No en el nostre nom!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos