Descarrega el cartell Catalunya - Balears | País Valencià

Descarrega l'octaveta Catalunya - Balears | País Valencià

La lluita que el jovent hem protagonitzat aquests mesos constitueix l’acció més important contra la catàstrofe ecològica i els responsables d’aquesta: el sistema capitalista, les grans multinacionals i els governs al seu servei. Vagues estudiantils, manifestacions, concentracions i ocupacions es multipliquen per tot el món per rebutjar la hipocresia dels polítics que durant anys han celebrat “cimeres del clima”, aparentant una sensibilitat mediambiental que realment no tenen, mentre permeten que se segueixi destruint la naturalesa i enverinant l’aire que respirem i els aliments que mengem.

Per assegurar-se beneficis sense límits, una minoria de magnats i empresaris no dubta en arrasar el planeta amb la complicitat de Trump, Bolsonaro i la resta de governs. Les dades ho diuen clarament: el 71% de les emissions de CO2 en el món és produït per 100 grans empreses i el 10% dels milionaris més rics són responsables del 49% de les emissions globals.

La gran mentida del “capitalisme verd”

Ara, aquests polítics del sistema tracten de sumar-se al carro “verd” per assimilar el nostre moviment i despullar-lo del seu caràcter anticapitalista. Però allò ocorregut aquest estiu amb el desgel de Groenlàndia i els brutals incendis que estan destruint l’Amazònia demostra que no podem confiar en ells ni en les seves institucions. Tampoc en molts dels “partits verds” que quan han participat en governs com el d’Irlanda o Alemanya s’han plegat als interessos empresarials i han donat suport a retallades socials i privatitzacions.

A l’Estat espanyol, el govern del PSOE parla de posar en marxa una “agenda de transició ecològica”. Però aquestes paraules tan maques no es corresponen amb la realitat: durant anys en el poder han concedit tot tipus de privilegis a les indústries més contaminants.  Si Pedro Sánchez vol lluitar de veritat contra el canvi climàtic hauria de nacionalitzar immediatament les empreses elèctriques i del sector de l’energia perquè siguin públiques i barates. D’aquesta manera es podria garantir un transport públic, de qualitat i gratuït, donant passes serioses per acabar amb la contaminació mediambiental.

Defensar la naturalesa transformant la societat

La mobilització per la supervivència del planeta no només incumbeix al jovent, i no està separada de la resta de reivindicacions socials i educatives per les quals hem estat lluitant aquests anys. Per aquesta raó també apel·lem als sindicats de treballadors i treballadores en el seu conjunt perquè se sumin a la lluita i convoquin una vaga general de 24 hores.

Salvar el planeta requereix acabar amb la dictadura que els grans monopolis exerceixen sobre la producció mundial, i establir la planificació de l’economia de manera racional i respectuosa amb el medi ambient, garantint un lloc de treball digne per a tothom, salaris i serveis públics dignes. Només acabant amb l’opressió capitalista i construint una societat autènticament democràtica i basada en la justícia social, una societat socialista, podrem preservar la naturalesa i lliurar-nos de la catàstrofe que ens amenaça.

Per tot això des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tot el jovent a la vaga estudiantil el proper 27-S i a omplir els carrers en les nombroses manifestacions que organitzarem pel matí a tot l’Estat, aixecant un moviment ecologista anticapitalista i revolucionari.

Necessitem una revolució!

EXIGIM:

• Nacionalització de les empreses energètiques (elèctriques, companyies mineres, de petroli i gas, empreses de producció d'energia eòlica i solar, etc.), i un pla públic d'inversions per establir una indústria energètica 100% ecològica i sostenible. No a la pobresa energètica!

• Una xarxa de transport públic, gratuït, de qualitat i ecològic. Pla massiu d'inversions per fer les ciutats 100% sostenibles.

• Nacionalització de les indústries automobilístiques, aeronàutiques i navals, i transformació de la seva producció per fer-les viables i no contaminants.

• Nacionalització de la terra, de la indústria ramadera i de les industries de processament d'aliments. No a l'explotació capitalista dels oceans. Per una alimentació sostenible, ecològica i sana!

• Empreses públiques de reciclatge sota el control democràtic de treballadores i treballadors. Prou fer negocis amb l'ecologisme!

• Una producció sostenible planificada democràticament pel conjunt de la classe treballadora i la joventut. Per la transformació socialista i ecològica de la societat.

Totes i tots a les manifestacions a les 12h

CATALUNYA

BARCELONA: Plaça Universitat

TARRAGONA: Plaça Imperial Tàrraco

GIRONA: Plaça de l’U d’Octubre del 2017

ILLES BALEARS

PALMA DE MALLORCA: Plaça del Tub

PAÍS VALENCIÀ

VALÈNCIA: Facultat d'Història (Avinguda Blasco Ibáñez 28)

ALACANT: Escalinates Jorge Juan

CASTELLÓ: Plaça de la Independència

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos