Descarrega el full i el cartell

Totes i tots a les manifestacions de les 12h!

Cap racó del planeta escapa de la destrucció mediambiental a la qual ens condemna el sistema capitalista. Els terribles incendis a Grècia, Turquia, Sibèria o Califòrnia, les onades de calor que han escombrat Canadà i la costa oest dels EUA deixant centenars de morts i milions de peixos asfixiats per l'escalfament oceànic, el desglaç del territori àrtic -a principis d'agost el casquet glacial que cobreix Groenlàndia ha perdut aproximadament 8.000 milions de tones al dia-, terratrèmols a Haití, inundacions a Alemanya, Bèlgica i la Xina... són la crònica d'una catàstrofe que avança a un ritme imparable.

La proliferació de virus i pandèmies, com la de la Covid-19, està plenament lligada a la destrucció de la biodiversitat, sotmesa a la llei del màxim lucre que les multinacionals imposen al medi ambient.

L'últim informe del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPPC) de l'ONU és demolidor: “molts dels canvis observats en el clima no tenen precedents en milers, si no en centenars de milers d'anys”. No obstant això, el canvi climàtic no és un càstig diví. És el resultat de l'actuació destructiva de la manera de producció capitalista sobre l'ecosistema, i de la complicitat dels governs que sostenen l'anomenada economia de mercat.

Catàstrofe climàtica, catàstrofe capitalista

Les dades sobre la responsabilitat que tenen les grans empreses i oligopolis en la destrucció del planeta ja no es poden ocultar més. Els culpables d'aquesta situació no és la “humanitat” en general, són els capitalistes: 20 empreses de combustibles fòssils generen un terç de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle a nivell mundial i 100 multinacionals emeten el 80% de CO₂.

Tots els Governs, ja siguin obertament de dretes o autodenominats socialdemòcrates, insisteixen una vegada i una altra que s'estan prenent mesures per a frenar el canvi climàtic. Quina mentida més menyspreable! Les cimeres climàtiques, des de l'Acord de París a la COP25 a Madrid, han fracassat perquè estan organitzades i controlades pels mateixos que arrasen el planeta per a omplir-se les butxaques.

Les declaracions i propaganda ecologista de les empreses elèctriques, gasístiques i petrolieres, dels bancs o les grans marques tèxtils i agroalimentàries són un complet frau. El "verd" està de moda en tots els seus anuncis, però no és més que una martingala descarada per a engalipar a l'opinió pública. Paraules cíniques per a descarregar el pes de la seva activitat criminal sobre l’esquena de la població, i escórrer l'embalum de la seva responsabilitat.

Així és la lògica del capitalisme: el màxim lucre d'uns pocs per sobre de les necessitats humanes, socials i mediambientals de la majoria.

Per a salvar el planeta cal trencar amb el sistema: Vaga climàtica el 24-S!

L'anomenat ‘capitalisme verd’ és una autèntica estafa i ha fracassat. Confiar en l'acció dels governs i de les empreses per a frenar el desastre que vivim és un error. Només podem basar-nos en les nostres pròpies forces i en la nostra capacitat de lluita i mobilització. El jovent ho ha demostrat en aquests anys i ho continuarem fent amb més força.

Per això, des del Sindicat d'Estudiants convoquem totes les i els estudiants a la vaga estudiantil climàtica global del pròxim 24 de setembre i cridem a buidar les aules i omplir els carrers en les manifestacions que celebrarem a les 12h en les diferents ciutats de l'Estat espanyol.

Aquest dia tornarà a ser una jornada de lluita impressionant, amb milions de joves en les places de tot el món.

Només posant fi a l'opressió capitalista, i nacionalitzant les grans multinacionals sota el control democràtic de la població, l'activitat productiva serà planificada per a cobrir les necessitats socials apressants, garantint la sanitat i l'educació pública, l'habitatge assequible i digne per a totes i tots, l'ocupació sense precarietat ni salaris de misèria, i que sigui respectuosa amb el medi ambient. Només amb la transformació socialista de la societat aconseguirem preservar el medi ambient d'una destrucció segura i aconseguirem la justícia social i climàtica.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos