Descarrega el cartell - Descarrega el pamflet

Concentracions 12h

Barcelona: Pl. Universitat

Tarragona: Pl. Imperial Tàrraco

Girona: davant del rectorat

Lleida: davant del rectorat

Manifestació per la tarda

18:30h Plaça Catalunya

A Catalunya vivim moments excepcionals. Es compleix un any de l’1 d’Octubre, quan més de 2 milions de joves i treballadors vam acudir massivament a les urnes per exercir el nostre dret democràtic a decidir sobre el nostre futur. Va ser una jornada històrica en la qual ens vam autoorganitzar per a votar, i vam votar tot i la repressió més salvatge de la dreta i l’aparell de l’Estat, que van posar tota la seva maquinària a funcionar. Les detencions, registres d’impremtes i els més de 22.000 policies enviats per a impedir per la força el nostre exercici democràtic no van aconseguir aturar-nos.

La demostració de democràcia que vam realitzar aquell dia i en la Vaga General del 3 d’Octubre va ser impressionant. Des de llavors, el jovent i el poble hem patit una escalada repressiva franquista de l’Estat encara major, incloent l’aplicació  del 155 per part del govern del PP amb el suport del PSOE i Cs. En menys d’un any l’eliminació de drets democràtics abasta des de la violència salvatge contra la població i la suspensió de l’autonomia catalana fins l’exili i la presó.

La mobilització popular de masses a Catalunya, igual que el moviment feminista i la lluita dels pensionistes, va fer caure al govern corrupte de M. Rajoy, però el nou govern del PSOE segueix sense respectar el dret a decidir, els presos polítics són a les presons i els exiliats lluny de casa seva. Tot i que Pedro Sánchez ha aixecat formalment el 155, la repressió continua i fins i tot ha amenaçat novament amb la seva aplicació si el jovent i el poble de Catalunya no es rendeix i persisteix en la defensa dels drets democràtics. 

A més, la continuació d’aquesta política per part del govern del PSOE alimenta l’ofensiva espanyolista d’una minoria contra l’escola catalana i el model d’immersió lingüística, criminalitzant  als nostres professors, i provoca el bloqueig administratiu que s’usa com a excusa per a no aplicar les reivindicacions per una educació pública i de qualitat del moviment estudiantil i la Marea Groga. Els i les estudiants som molt conscients que la lluita pel dret a decidir i contra la repressió és la lluita de tots aquells i aquelles que lluitem per a transformar la nostra realitat, per a fer efectiva una república dels treballadors i el jovent lliure de retallades, de desnonaments, de precarietat, on tots i totes puguem tenir una vida digna.

Així, des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots els companys i companyes d’instituts i universitats de Catalunya a tornar a prendre els carrers aquest 1 d’Octubre, buidant les aules en una gran vaga general estudiantil i assistint a les manifestacions que hi tindran lloc. Fem una crida a sumar forces amb els col·lectius i organitzacions estudiantils com Universitat per la República, que han fet una crida a la vaga per aquest dia, i a tots els companys i companyes de l’ANC, Òmnium, CDRs i les organitzacions sindicals i d’esquerres compromeses amb el dret a decidir a participar activament en la convocatòria i les manifestacions per a deixar clar que si amb la lluita i l’organització vam exercir el nostre legítim dret a l’autodeterminació, un any després seguim lluitant encara amb més força, fins que tornem a guanyar i aconseguim la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió contra el jovent i el poble de Catalunya.

Organitza la vaga de l’1-O!

Els carrers seran sempre nostres! Llibertat presos polítics!

Participa en l’Assemblea de Barcelona del proper Dimecres a les 18h!

Lloc: Casal Marxista – Carrer Reina Amàlia nº 6 (metro Paral·lel o Sant Antoni)

Si no pots assistir però estàs interessat/da en impulsar la convocatòria posa’t en contacte amb nosaltres a través del 629 467 550

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos