Visita la galeria de fotos i vídeos

La vaga general estudiantil convocada per Universitats x la República, el Sindicat d'Estudiants (SE) i el SEPC ha estat un èxit total: les aules han estat buides durant tota la jornada i més de 150.000 joves hem sortit als carrers de diferents ciutats. La manifestació de Barcelona, amb més de 100.000 estudiants tant d'universitat com d'instituts, ha desbordat totes les previsions omplint les artèries centrals de la capital catalana fins al punt que Sant Jaume (lloc on ha finalitzat la manifestació) s’ha omplert diverses vegades i quan la capçalera estava entrant a la plaça encara hi havia manifestants al principi de Via Laietana. A Tarragona, Girona i Lleida també milers d'estudiants han buidat les aules i han pres els carrers. Aquesta és la demostració incontestable de l'enorme força del jovent en lluita per la república catalana, per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió de l'Estat franquista.

Avui, quan es compleix un any de la històrica jornada l'1 d'octubre de 2107, en què el poble de Catalunya va derrotar la repressió del règim monàrquic del 78 i va votar majoritàriament per la república, centenars de milers de joves i treballadors hem sortit als carrers amb més determinació que mai. La manifestació de Barcelona ha transcorregut en un ambient de gran entusiasme i combativitat, entonant diverses vegades "Els Segadors" i corejant consignes a favor de la llibertat dels presos polítics, contra la repressió policial i exigint una vaga general que continuï la lluita als carrers fins a fer realitat la república. També han estat molt corejades consignes contra la monarquia i el capitalisme, i es de destacar la participació de grups de professors i les constants mostres de simpatia per part dels treballadors i treballadores que es creuaven amb la marxa.

Des de la megafonia del Sindicat d'Estudiants hem denunciat la política de gestos buits del govern del PSOE, que tot i que ha acostat els presos a Catalunya els manté a la presó i es nega a acceptar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya i el reconeixement de la república de l'1 d'Octubre. Així mateix s’ha criticat durament al Govern i els dirigents de PDeCAT i ERC, per la brutal repressió perpetrada dissabte 29 pels Mossos d'Esquadra contra els milers de manifestants que protestaven pacíficament contra la celebració d'un homenatge feixista als policies i guàrdies civils que van deixar més de 1.000 ferits i van colpejar a milers de persones que exercien pacíficament el seu dret al vot just fa un any.

Aquesta denúncia, i l’exigència de la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, que diumenge 30 encara es va atrevir a defensar la brutal actuació dels Mossos, ha estat recolzada massivament amb crits de "Buch dimissió" i "Els carrers seran sempre nostres". També s’han corejat consignes contra la manipulació de nombrosos mitjans de comunicació que oculten a les seves informacions la repressió sistemàtica i les agressions feixistes que s’han multiplicat amb total impunitat.

Aquesta mobilització històrica del moviment estudiantil forma part d’una gran jornada de lluita, iniciada des de primeres hores del matí per les protestes dels CDR a carreteres i vies de tren, i que continuaran aquesta tarda nit amb manifestacions massives a totes les ciutats de Catalunya.

Aquestes jornades també estan subratllant un fet rellevant: la voluntat d’anar fins al final que el poble i el jovent estem demostrant, xoca amb els intents constants del Govern, els dirigents del PDeCAT i molts dirigents d'ERC de frenar aquest moviment popular i massiu per el seu caràcter revolucionari, i intentar negociar a esquenes del poble la renúncia a la república mantenint la continuïtat de les polítiques capitalistes. Però la realitat és concreta, i un cop més som una majoria els que hem dit prou al règim del 78, que ja n’hi ha prou de monarquia corrupta, que ja n'hi ha prou de retallades i repressió. Volem una república dels treballadors, el jovent i el poble que serveixi per a resoldre els problemes socials i acabar amb la pobresa, l’austeritat, l’atur, els desnonaments, la repressió, el masclisme i la corrupció del sistema.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos