Manifestacions: Barcelona 12h Plaça Universitat · Tarragona 12h Plaça Imperial Tàrraco · Girona 12h Plaça Pompeu Fabra · Lleida 12h Delegació del Govern de la Generalitat

Professors i estudiants, units i endavant!

El proper 29 de novembre els companys i companyes de USTEC i CGT han convocat vaga de professors i professores exigint la reducció de les ràtios, l’increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat, la consolidació del lloc de treball dels interins, la fi de la privatització de la FP i la retirada del Decret de Plantilles, i d’altres mesures per acabar amb l’empitjorament de les seves condicions laborals. Des del Sindicat d’Estudiants ens solidaritzem amb la seva lluita perquè també és la nostra i fem una crida a tots els estudiants a convertir el 29N en una vaga general educativa i a sortir als carrers conjuntament amb els nostres professors i professores en defensa d’una educació pública i de qualitat.

La taula reivindicativa dels sindicats de professors per aquest 29N també inclou promeses que el Govern va fer a USTEC, CCOO i UGT el febrer de l’any passat. Llavors, els dirigents d’aquests tres sindicats van signar un acord amb la Generalitat i van desconvocar la vaga que havien plantejat pel 9F. Tal i com vam avançar des del Sindicat d’Estudiants, aquesta desconvocatòria no asseguraria el compliment dels tímids compromisos adquirits per la Generalitat, i desgraciadament gairebé dos anys després les condicions laborals dels nostres professors i professores no ha millorat ni el més mínim, sinó tot el contrari.

Efectivament, la lluita als carrers és l’única manera d’aconseguir les nostres reivindicacions. Des del Sindicat d’Estudiants reafirmem la nostra voluntat d’impulsar mobilitzacions potents i unitàries de tota la comunitat educativa per a fer enrere tots els atacs que l’educació pública ha patit en els darrers anys. La convocatòria del 29N hauria de ser un primer pas en aquest pla de lluita.

Retirada immediata de totes les retallades! Fora taxes a la FP, reducció del 66% de les taxes universitàries ja!

El govern central del PP va aplicar des de 2011 una bateria d’atacs brutals contra l’educació pública que han perseguit expulsar els fills i filles de classe treballadora de l’educació superior. Els govern de la Generalitat de CiU (ara PDeCAT) va començar un any abans a dur a terme les mateixes mesures salvatges a Catalunya i el govern de JxSí (CiU i ERC) va demostrar que les seves polítiques educatives eren les retallades de l’antiga Convergència.

Ara, ni el govern central del PSOE ni el govern de la Generalitat de JxCat i ERC han fet enrere les polítiques privatitzadores a l’educació pública: no han readmès als milers de professors i professores acomiadades, no han derogat les lleis educatives que perpetuen les retallades i la falta d’inversió (LOMCE i LEC), no han aplicat cap mesura concreta per expulsar el masclisme de les nostres aules i no han eliminat ni la imposició de taxes a la FP ni l’augment de les taxes universitàries (del 66% a Catalunya).

Des del Sindicat d’Estudiants creiem que la lluita als carrers és l’únic camí per defensar els nostres drets, com vam demostrar aturant les revàlides franquistes de la LOMCE.  La pressió popular és la clau per aconseguir uns pressupostos catalans o estatals que recullin la inversió necessària, però també és la única manera d’aconseguir que aquests es compleixin.

El passat 14N vam convocar una vaga estudiantil estatal juntament amb la plataforma feminista Lliures i Combatives, reivindicant la posada en marxa d’una assignatura d’educació sexual inclusiva que el conseller Bargalló (ERC) rebutja i la derogació de la LOMCE que la ministra Celáa (PSOE) no efectua. Més de 100.000 estudiants vam omplir els carrers en més 60 manifestacions! Aquest és el camí! Ho diem alt i clar: no ens aturaran fins que expulsem el masclisme de les aules i aconseguim fer enrere totes les retallades educatives!

Per la República catalana amb educació pública gratuïta i de qualitat: la lluita ha de continuar!

La vaga estudiantil convocada pel SE, SEPC i UxR del passat 1 d’octubre va ser un èxit impressionant: desenes de milers vam mobilitzar-nos als carrers de Catalunya en defensa del mandat de l’1-O de 2017. Des del Sindicat d’Estudiants ens reafirmem en la proposta que vam traslladar a la resta d’organitzacions de la comunitat educativa: impulsem la lluita plegats per a fer avançar la lluita republicana i fer efectiu el resultat del referèndum i construir ja una república del jovent i el poble, una república que acabi amb les retallades i privatitzacions, que serveixi per assegurar una educació pública gratuïta i de qualitat.

La mobilització popular a Catalunya ha fet trontollar el règim del 78 i la monarquia, i per acabar de derrocar-lo és necessari la unitat de tots aquells i aquelles que volem seguir lluitant als carrers, amb una estratègia combativa. I les organitzacions de la comunitat educativa tenen una gran responsabilitat en aquest sentit. Des del Sindicat d’Estudiants impulsem amb totes les nostres forces la mobilització als carrers per a construir una República catalana que  posi fi a les retallades educatives, al masclisme i l’homofòbia, a l’explotació laboral i els desnonaments.

El 29N sortirem als carrers en defensa de l’educació pública i exigirem al govern de la Generalitat que no ens valen paraules, que volem fets, que no pensem acceptar la situació dramàtica que patim a instituts i universitats catalanes. Però també ha de ser un dia per a dir alt i clar que la lluita als carrers és l’única manera de defensar els nostres drets i de construir la República catalana del poble, dels treballadors i el jovent.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos