El curs escolar 2020-2021 s’ha iniciat enmig del caos i sense un pla efectiu que garanteixi el nostre dret a una educació pública presencial, de qualitat i amb aules segures. Tot i que Catalunya és una de les comunitats més afectades per la pandèmia i el nombre de contagis no ha deixat de créixer, el Govern no ha posat en marxa cap pla seriós al respecte.

El Conseller d’Educació, Josep Bargalló, desoint totes les reclamacions de l’aclaparadora majoria de la comunitat educativa –tant d’estudiants i docents com pares i mares–, s’ha negat en rotund a dotar dels recursos necessaris als instituts i escoles públiques: ni contractació dels docents i personal sanitari, de menjador o de neteja, ni construcció de noves aules o habilitació d’espais, ni reducció de ràtios, ni subministrament del material i instruments adequats (mascaretes, termòmetres, etc.).

Així, estudiants i professors/es estem vivint a les nostres aules una situació dramàtica i insostenible: estem amuntegats a classe i és impossible mantenir la distància social. No és d’estranyar que més de 28.000 estudiants i més de 1.500 docents estiguin actualment confinades, i que la situació no deixi d’empitjorar: només en els darrers 10 dies s’han detectat més de 2.100 casos positius.

Des del Sindicat d’Estudiants volem mostrar tota la nostra solidaritat amb la vaga de professors i professores convocada per la CGT-Ensenyament i ASPEPC-SPS pels dies 9 i 15 d’Octubre i amb les reivindicacions posades sobre la taula en aquesta convocatòria:

  1. Reducció de les ràtios a 15 alumnes per aula.
  2. Increment de les plantilles necessari per reduir les ràtios sense afectar les especialitats, atenció a la diversitat i suport als alumnes amb necessitats especials.
  3. Dotació de personal sanitari i de tot el material necessari a cada centre.
  4. Augment dels recursos necessaris per part del departament per garantir l’aplicació dels protocols de neteja.
  5. Permisos retribuïts per les treballadores i treballadors amb menors al seu càrrec en situació d’espera de resultat PCR, aïllament o quarantena.

Sí que hi ha recursos per a complir immediatament amb aquestes demandes! En plena pandèmia hem vist com el Govern ha regalat milions d’euros a les clíniques privades i a les grans empreses. Això és totalment inacceptable! El Conseller Bargalló ha de deixar de mirar cap a una altra banda, i garantir el nostre dret a l’estudi presencial i un lloc de treball digne per als nostres professors i professores, i posar fi al perill que suposa per a la nostra salut i la de les nostres famílies un retorn a les escoles i instituts sense les condicions adequades. 

La pressió als carrers és l’única manera de defensar el nostre dret a una educació pública per a totes i tots. Per això necessitem una convocatòria seriosa i unificada d’una gran vaga general de tota la comunitat educativa per exigir el que ens correspon: un sistema públic, gratuït i de qualitat, on puguem estudiar i treballar en condicions dignes i segures. Amb la lluita podrem aconseguir-ho! Ni un pas enrere!

Solidaritat amb els nostres professors i professores!

El Conseller Bargalló ha de rescatar l’escola pública catalana ja!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos