El Departament ha d’apartar de la docència a l’assetjador sexual ja!

Participa en la concentració de protesta demà a les 14:30h

El passat dia 22 de desembre una exestudiant de l’institut del Voltreganès va descobrir que un professor que li impartia classes tenia una galeria pública on apareixien fotografies seves. El professor en qüestió tenia al seu compte de la xarxa social Pinterest ni més ni menys que 300 fotografies de noies estudiants de l’institut i exestudiants de fins a 8 anys enrere, que havia extret de les seves xarxes socials, diverses d’aquestes amb les noies en banyador. També hi apareixien fotografies de mares i exprofessores de l’institut.

Des que s’han conegut els detalls d’aquest cas nombroses estudiants, tant del centre com d’altres, han denunciat els comportaments masclistes i diferents tipus d’abús que han patit en diferents moments per part d’aquest professor, incloent l’assetjament, l’abús i gravacions a classe. El fet que aquestes experiències surtin ara a la llum evidencia la impunitat amb la que aquest professor ha actuat durant anys.

Després de conèixer-se aquests esfereïdors detalls, el Departament d’Ensenyament s’ha limitat a iniciar una investigació i va permetre-li seguir donant classe a les seves víctimes. De fet, la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Dolors Colell, ha arribat a treure pes a l’assumpte dient que això són coses de les xarxes socials. I, per altra banda, la Direcció dels Mossos d’Esquadra ha afirmat que descarta que el cas tingués recorregut penal! Davant la gravetat dels fets no es pot romandre com si res passés.

Aquest cas demostra que el masclisme també és una pandèmia i que cal expulsar-lo de les nostres aules. El Departament d’Ensenyament ha de corregir urgentment la seva postura i apartar immediatament de la docència a l’assetjador sexual i posar-se al costat de les víctimes i les famílies afectades.

Des de la CUP Voltreganès, el Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives cridem al conjunt d’estudiants, professors i professores, pares i mares, veïns i veïnes, a concentrar-se demà divendres a les 14:30h davant de les portes de l’Institut del Voltreganès per mostrar el nostre ferm rebuig al masclisme i reclamar al Departament d’Ensenyament que actuï de forma contundent contra aquest abusador, i que ho faci ja.

Concentració de protesta: Divendres 12 de febrer a les 14:30h davant de l’institut

Ni un pas enrere en la lluita contra el masclisme!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos