El passat 16 de març va ser detingut un professor de secundària de l’escola Joan XXIII de Bonavista (Tarragona). Sis alumnes han denunciat assetjament sexual, abusos i tocaments per part del docent a la direcció del centre. L’assetjador ha estat apartat de la docència pel centre i està pendent de ser jutjat, però ja ha estat deixat en llibertat pel jutjat. L’assetjador sexual ha de ser jutjat immediatament i cal castigar tot abús i agressió sexual de forma exemplar.

És una vergonya que l’Arquebisbat de Tarragona, de qui depèn l’escola Joan XXIII, romangui callat davant d’aquesta greu situació i no plantegin prendre mesures contundents contra l’assetjador. Després de conèixer aquest cas, cal que el Departament d'Ensenyament es pronunciï al respecte i aparti a l’assetjador sexual definitivament de la docència. És necessari que el Departament actuï posant a disposició tots els recursos necessaris per a establir les vies adequades per a denunciar aquests casos a tots els centres, així com per oferir atenció psicològica immediata a les víctimes d’aquestes agressions. Aquest cas torna a demostrar que cal un psicòleg o psicòloga per institut per poder fer l’acompanyament i gestionar l’abans com el després de les denúncies a direcció.

Des del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives volem enviar tot el nostre suport i solidaritat a les víctimes. No esteu soles! Aquests esfereïdors fets, el cas del professor assetjador a l’institut del Voltreganès, o el cas de l'Institut del Teatre posen sobre la taula com patim les alumnes la violència masclista a les nostres aules. Casos com aquests posen sobre la taula la necessitat d’una assignatura sexual inclusiva i que cal continuar i estendre la lluita feminista. Aquest 8 de març milers d’estudiants vam tornar a buidar les aules per deixar ben clar que si la nostra opressió no s’atura, nosaltres tampoc!

Ni un pas enrere en la lluita contra el masclisme!

Fora masclisme de les nostres aules!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos