La lluita per la salut mental continua!

Octaveta / Cartell / Cartell unitari / Cartell unitari Tarragona / Cartell Mani 26 Tarragona / Cartell unitari Girona 

La situació a l’educació pública catalana és insuportable. Milers d'estudiants ens enfrontem cada any als mateixos problemes: estudiar en aules massificades sense calefacció; estar mesos sense professor o no tenir l'atenció que necessitem en no haver-hi prou; no poder estudiar l'FP que ens agradaria o haver de pagar milers d'euros per a fer-ho, i el mateix a la universitat; costejar-nos llibres que tenim dificultats per a pagar; sofrir abusos de moltes de les empreses on fem les pràctiques; o no comptar amb professionals de salut mental davant l'epidèmia de trastorns que estem patint.

Aquest Govern, que va prometre fer polítiques socials, manté els serveis públics en unes condicions deplorables. S’intenten justificar dient que no hi ha recursos, però no és cert. En els últims 4 cursos el Departament d'Educació ha donat 4.887 milions d'euros a l'escola concertada. Tot i la caiguda d'alumnes, des del 2017 el Govern ha augmentat la seva dotació en 180 milions! 16.000 places a l’FP privada-concertada subvencionades amb diners públics queden sense ocupar. Regals als empresaris, que entenen l’educació o la sanitat com un negoci. A més, aquests concerts educatius es troben en mans de sectes ultracatòliques que escampen el seu missatge masclista i LGTBI-fòbic.

Tothom als carrers! Professores, sanitàries i estudiants anem juntes a la vaga!

Ens sobren raons, i per això des del Sindicat d’Estudiants cridem a la vaga estudiantil els propers 25 i 26 de gener, amb els nostres professors i professores, i també amb el personal sanitari, metges i metgesses, infermeres, psicòlogues, etc., que també està convocat a la vaga per sindicats de treballadors i treballadores. La seva lluita contra la precarietat i els baixos salaris és també la nostra: volem una educació i sanitat públiques de qualitat!

Animem a organitzar Comitès de lluita en cada centre d’estudis, i a assistir a les mobilitzacions d’aquells dies de vaga i a la gran manifestació en defensa dels serveis públics del dissabte 28 de gener. Lluitant totes juntes podem vèncer!

Les estudiants exigim:

  1. Educació pública 100% gratuïta, de qualitat i en català des d'Infantil a la Universitat i inversió del 7% del PIB. Reversió de totes les retallades i privatitzacions; ni un euro a la privada-concertada.
  2. Augment dràstic de les plantilles de professorat per a reduir les ràtios a 15 alumnes per aula.
  3. Creació de milers de places públiques i gratuïtes a la Formació Professional. Pràctiques remunerades, dignes i amb drets.
  4. En defensa de la salut mental. Contractació de psicòlogues i psiquiatres a l’Atenció Primària i hospitals, i a cada escola, institut i facultat públiques. Educació sexual, emocional i de prevenció de suïcidis com a part dels plans d'estudi.
  5. Per un lloc de treball digne en acabar els estudis o subsidi d’atur indefinit.
  6. Nacionalització de la sanitat privada i la indústria farmacèutica per posar tots els recursos econòmics existents al servei de les necessitats socials.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos