PER UN AUGMENT DE LES PLACES PÚBLIQUES A LES CARRERES SANITARIES

Fa poc ha sortit als mitjans de comunicació el que la classe treballadora ja sabia: la situació de precarietat en que es troba la sanitat pública. Segons el Ministeri de Sanitat en els propers anys la sanitat comptarà amb un dèficit de 25.000 metges.

descarrega't el cartell en pdf

Des de el Sindicat d’Estudiants afirmem que aquest fet no es tracta d’una trista coincidència de falta de planificació acadèmica, sinó que es tracta del resultat de la contínua estratègia de la burgesia per devaluar el servei públic duent a terme polítiques de privatització i de falta d’inversió en infraestructures, material i formació de professionals.

És per això que el Sindicat d’Estudiants, es reafirma en una de les seves reivindicacions històriques, obrir les portes de la universitat. Enfront del missatge defensat per la patronal i el govern de que sobren llicenciats, el Sindicat d’Estudiants s’hi posiciona totalment en contra i afirma que el que realment existeix és una alta demanda de professionals per cobrir totes les necessitats socials existents. Però no només és necessari un increment de les places a Medicina, sinó que també el d’infermers, podòlegs, odontòlegs i personal sanitari en general, junt a la necessitat de la seva incorporació massiva a la xarxa pública. 

Davant d’aquestes reivindicacions ens podríem trobar amb el raonament demagògic de que al baixar la nota d’accés de certes carreres es devaluaria la qualitat dels seus professionals. Això no és cert. El que determina la qualitat del futurs treballadors de la sanitat no és la nota d’accés obtinguda després de la selectivitat sinó la qualitat de la formació rebuda a la Universitat, fet que està lligat a la inversió destinada per a la universitat pública, a la massificació existent a les aules, al nombre de professors per alumne, a la qualitat de les pràctiques, etc.

El Sindicat d’Estudiants exigeix:

 • Increment dels pressupostos destinats a la universitat pública fins arribar al 2% del PIB i un pla de xoc de 8.400 milions d’euros, immediat, per millorar la universitat pública. 
  Supressió de la selectivitat i accés en primera opció. Creació de 250.00 noves places públiques universitàries. 
  Rati màxim de 50 alumnes per aula. 
  Augment substancial de les beques, beques-salari de 1.000 euros al mes, per poder garantir la plena ocupació als estudis.
  Ampliació i construcció de biblioteques, augmentant la dotació de les actuals. Obertura en horari ininterromput els caps de setmana. Dotació de laboratoris dignes. 
  Ampliació de les places a la universitat per a accés des de cicles formatius. Les altes notes per accedir des de cicles formatius a Infermeria suposa un atac als fills dels treballadors, una part important dels quals prové de cicles formatius.
  Eliminació d’exàmens com el MIR, FIR i PIR que s’han convertit en tota una font d’ingressos per les acadèmies privades impagables per a les famílies treballadores. Per un procés d’aprenentatge pràctic de qualitat.
  No sobren llicenciats! Pla Estratègic Estatal per dotar als barris obres de suficients hospitals, escoles, instituts, instal·lacions esportives i culturals.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos