DIMISSIÓ DEL CONSELLER I RETIRADA DE LA LEC
El 90% dels estudiants d’instituts públics secunden la vaga general
Més de 100.000 manifestants a Barcelona

Després del 14 de febrer, 22 d’octubre, 13 de novembre i 4 de març, una nova jornada de vaga general de tota la comunitat educativa ha demostrat el rebuig abrumador de la immensa majoria dels professors i estudiants a la política de privatització i degradació de l’educació pública que està duent a terme el tripartit. El 90% dels estudiants d’instituts (ESO, batxillerat i cicles formatius) han secundat la convocatòria del Sindicat d’Estudiants. Els sindicats de professors (USTEC, CCOO, UGT, CGT i ASPEPC) han reconegut un seguiment proper al 80% dels professors i mestres.

L’èxit de la vaga ha estat acompanyat per una nova jornada de manifestacions massives recorrent les principals ciutats de Catalunya. A Barcelona més de 100.000 professors i estudiants han sortit als carrers col·lapsant el centre de la ciutat.

El Sindicat d’Estudiants considerem que aquesta nova vaga és una demostració de que la majoria de la comunitat educativa estem en contra de la LEC i de la política del Departament.

El tripartit el que hauria de fer és aprovar una llei educativa en benefici de l’escola pública, que garantís acabar amb els barracons, les aules massificades, i la falta d’instal·lacions dignes i places públiques. Per això és necessari un augment significatiu de la inversió a l’educació pública, fins arribar al 7% del PIB.

El que hauria de fer el tripartit és recolzar-se en els joves i treballadors que els van votar per a dur a terme una política d’esquerres, i no pas com està fent recolzant-se en la dreta catalana CiU i la patronal de l’educació privada. La LEC és una veritable llei de privatització, una llei de dretes feta a mida per la patronal de l’ensenyament privat concertat.

Per això el Sindicat d’Estudiants, i tota la comunitat educativa, exigim la dimissió del conseller Maragall, i la retirada del projecte de la Llei d’Educació de Catalunya. Fins que no aconseguim el nostre objectiu, la lluita continuarà i s’intensificarà.

Per un pla de lluita estatal contra la privatització de l’educació

Igual que els estudiants i professors a Catalunya estem en lluita, els sindicats de professors han convocat vaga de professors a Madrid el proper dijous 25 de març, i al País Valencià el proper 28 d’abril. El Sindicat d’Estudiants recolzem i convoquem ambdues convocatòries.

Alhora considerem que és necessari unificar la lluita de la comunitat educativa en defensa de l’educació pública, i fem una crida als dirigents dels sindicats de professors a dur a terme un pla de lluita estatal en defensa de l’educació pública, convocant una VAGA GENERAL DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA ARREU DE L’ESTAT. Els professors, estudiants, pares i mares, i treballadors en general, hem de sortir al carrer de manera conjunta contra tots els atacs que amenacen l’educació pública.

Barcelona, 19 de març de 2009

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos