20 maig – judici contra el Sindicat d’Estudiants
CONCENTRACIÓ DE SOLIDARITAT

10.30 hores al Jutjat nº32 de Barcelona
Pg. Lluís Companys 1 METRO Arc Triomf

El 20 de maig es celebra el judici contra dos companys del Sindicat d’Estudiants que van ser denunciats pel director del IES Consell de Cent amb la falsa acusació d’amenaces. Darrere d’aquesta denúncia el Departament d’Educació i el director d’aquest institut de Barcelona i pretenen ocultar i desviar l’atenció respecte la seva activitat conscient de boicotejar les vagues d’estudiants i professors, i d’impedir que el Sindicat d’Estudiants informessim als alumnes del centre fent reunions d’estudiants.

Descarrega't i envia la resolució de protesta

Que va succeïr el dia de la denúncia?

El dia 13 de març un representant del Sindicat d’Estudiants es presenta a l’institut a primera hora per intentar concretar amb la direcció del centre una reunió d’alumnes. El director Damian Montes Martínez, sense escoltar les explicacions del company, el va fer fora del centre en actitud despectiva i autoritària, a empentes, en presència d’alumnes i professors.

El mateix dia 13 de març, dues hores més tard, es presenten dos representants del Sindicat d’Estudiants. Sol·liciten una reunió amb el senyor Damian Montes, director del centre, el qual es nega a reunir-se amb els representants estudiantils, i a més a més truca als mossos d’esquadra, com si els sindicalistes del SE fossim delinqüents, i presenta una denúncia sota una falsa acusació de “amenaces i donar varies empentes”. Aquesta acusació és totalment falsa! El que va succeïr a primera hora va ser precisament el contrari: el director va fer fora a empentes al company del Sindicat d’Estudiants.

Per que diem que és un cas de repressió sindical?

Des del mes d’octubre el Sindicat d’Estudiants hem intentat organitzar reunions d’alumnes en aquest institut per informar dels motius de la lluita que els estudiants i professors estem duent a terme contra la LEC i contra el Pla Bolonya. En totes aquestes ocasions, l’equip directiu del centre ha donat excuses i ha posat trabes burocràtiques per tal d’impedir-ho. En el mes de febrer, un company del SE es presenta en dues ocasions a l’institut, i en cap dels casos s’arriba a concretar res. El tercer cop que es presenta, el director li respon trucant a la policía i posant-li una denúncia!

Mentre el director del centre ha impedit que puguem fer assemblees d’estudiants, s’ha dedicat a menysprear les nostres reivindicacions, informant de les bondats del Pla Bolonya als alumnes del centre i calumniant les vagues d’estudiants sota l’argument de que “els estudiants no coneixen els motius de la vaga”, quan en realitat l’equip directiu impedia que això es pugues dur a terme.

El Departament d’Educació vol criminalitzar al Sindicat d’Estudiants

El S.E. estem en primera línea en la lluita contra la privatització de l’educació pública (LEC, Bolonya,...) i per aquesta raó el Departament vol presentar als que lluitem contra la seva política com una minoria violenta. Però la realitat és ben be al contrari: les vagues d’estudiants i professors, com el 19 de març, han demostrat que la majoria de la comunitat educativa estem contra la LEC, i també que som partidaris de la lluita massiva, democràtica i pacífica. Qui reprimeix és el govern, com es va veure en el desallotjament del tancament a la UB.

El més sorprenent és que el director de l’institut ha anat dient entre els professors que estaria disposat a arribar a un acord amb el Sindicat d’Estudiants per tal de retirar les denúncies. Malauradament, tots els intents del SE (multiples trucades i e-mails) no han rebut cap resposta. De fet, segons sembla és el Departament d’Educació qui està instigant al director del IES Consell de Cent a mantenir la denúncia.

Solidaritat amb el Sindicat d’Estudiants

El 20 de maig es celebra el judici contra dos companys del SE, però en relitat és un judici contra el conjunt del Sindicat d’Estudiants i del movimient estudiantil. Nosaltres només voliem celebrar reunions d’estudiants, però el culpable d’aquesta situació és el director de l’institut, que ha denunciat a companys del SE per tal d’impedir els nostres drets. Fem una crida a tots els estudiants i treballadors a solidaritzar-se amb el Sindicat d’Estudiants, participant en la concentració del 20 de maig i enviant resolucions de protesta.

Fem una crida als professors i de manera específica als del IES Consell de Cent. No és el Sindicat d’Estudiants qui porta a judici a l’institut, sinó que és el director del IES Consell de Cent qui porta a judici al Sindicat d’Estudiants. El que està en joc en aquesta denúncia, igual que en la lluita contra la LEC, és la defensa d’una educació pública democràtica i participativa, front al model autoritari i reaccionari dels directors – gerents, en l’IES Consell de Cent i en el sistema educatiu en general.

20 maig – judici contra dos companys del SE
CONCENTRACIÓ SOLIDARITAT AMB EL SINDICAT D’ESTUDIANTS
Per una educació pública democràtica! Prou repressió!

ENVIA RESOLUCIÓ DE PROTESTA

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos