Per un calendari de mobilitzacions fins aturar els atacs de l’escola pública
http://sindicatdestudiants.net/images/stories/fotosportada/parcarta.jpg
El Sindicat d’Estudiants valorem molt positivament el seguiment de la vaga a l’educació pública d’avui 17 de març. Al 60% de professors i mestres que han secundat la vaga, s’hi suma el 90% de seguiment de la vaga d’estudiants als instituts públics. La manifestació de Barcelona, que un cop més ha omplert bona part del recorregut de la manifestació (quan la capçalera entrava a Sant Jaume la cua encara no havia sortit de Pl. Catalunya), ha comptat amb més de 50.000 manifestants. A Tarragona han sigut 3500 estudiants i professors.
Els motius per sortir al carrer durant els últims dies s’han vist confirmats amb les recents retallades pressupostàries del Departament a l’escola pública. La majoria de centres públics van començar el curs amb menys pressupost, amb reduccions de plantilla i per tant augment de la massificació d’alumnat a les classes. A més de tot això, durant les últimes setmanes el Departament ha anunciat (centre per centre) la eliminació definitiva del batxillerat nocturn, la supressió cicles formatius i de línies de batxillerat diürn, en una vintena de centres de Barcelona. En alguns casos significa que l’institut es queda sense batxillerat, abocant-lo a convertir-se en un gueto.

Aquestes brusques retallades en inversió educativa, estan molt vinculades al desenvolupament i aplicació de la Llei d’Educació de Catalunya. La LEC planteja que els centres s’hauran d’autofinançar amb activitats comercials o endeutant-se amb els bancs, el que significa acabar amb la gratuïtat de l’escola pública i/o posar-la sota el control de l’empresa privada o la banca. Mentrestant, si garanteixen que la privada concertada rebi encara més diners públics, possibilitant que rebin diners públics per ofertar batxillerat i cicles formatius, beneficiant-se de la falta de places i degradació dels centres públics.

Aquesta vaga no és una vaga corporativa per part dels professors, sinó que és una lluita de tota la comunitat educativa en defensa de l’educació pública. Per això el Sindicat d’Estudiants hem impulsat la mobilització des del primer dia, agrupant a milers d’estudiants a la manifestació, on també hi havia AMPAs d’algunes escoles.

Per un calendari de mobilitzacions

Tot i les vergonyoses i calumnioses declaracions el Conseller Maragall respecte al seguiment de la vaga, menyspreant la opinió de la majoria de la comunitat educativa, la vaga i la manifestació han sigut un èxit sense pal•liatius. Per aquesta raó el Sindicat d’Estudiants emplacem als dirigents sindicals a engegar un pla de mobilitzacions que comenci a l’abril que contempli varies convocatòries de vaga general de la comunitat educativa i una gran manifestació contra la LEC i la política del Departament.

En aquest sentit, saludem molt positivament la iniciativa dels mestres de les escoles de Cornellà de Llobregat, que a més de secundar la vaga d’avui, han proposat un pla de mobilitzacions als sindicats i als mestres i professors d’escoles i instituts. Reproduïm a continuació els acords de la reunió de zona del 16 de març:

1.- Demanar la continuïtat de les mobilitzacions amb:
* convocatòria de vaga pels propers dies 14 i 15 d’abril.
* En aquestes jornades de vaga cal es preparin activitats per fer sentir les nostres demandes a tota la comunitat educativa.
* Convocatòria d’una manifestació en cap de setmana per permetre la presència també de les famílies en defensa de l’ensenyament públic.
* Que no es deixi de tirar endavant el calendari de mobilitzacions per la promesa de negociacions del Departament.
2.- Es fa extensiva aquesta crida a les demés zones i centres.
3.- El sindicats presents faran arribar aquesta demanda  als respectius sindicats per a la reunió de sindicats que ha de valorar la situació.

El Sindicat d’Estudiants creiem que aquest és el camí per continuar la mobilització, i en els set dies de classe que queden de trimestre realitzarem assemblees de balanç de la vaga als centres i proposta de noves mobilitzacions.

RETIRADA DE LA LEC I DELS DECRETS DE DESENVOLUPAMENT
PROU RETALLADES PRESSUPOSTARIES
INCREMENT DE PLANTILLES I REDUCCIÓ D’ALUMNES PER AULA
PROU PRECARITZACIÓ LABORAL A L’EDUCACIÓ
PROU PRIVATITZACIÓ – NI UN EURO A LA PRIVADA CONCERTADA

PER UN CALENDARI DE MOBILITZACIONS FINS ACONSEGUIR LES NOSTES REIVINDICACIONS

DEFENSEM L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos