Avui 6 d’octubre els estudiants hem dit prou: Prou a les retallades a la educació pública, prou a condemnar als fills dels treballadors a estudiar en classes massificades, en barracons, i en instituts sense diners per la calefacció, material ni instal·lacions dignes, prou a la falta de places públiques a la Formació Professional,...

 

No hi ha diners per la escola ni per la sanitat pública, però si que hi ha diners pels banquers, que van obtenir beneficis insultants durant el boom gràcies a la explotació laboral i a l'especulació inmobiliaria, que sòn els responsables de la crisi econòmica, i que ara gràcies a les ajudes públiques, segueixen obtenint beneficis multimilionaris a costa dels acomiadaments massius, les retallades socials i el patiment de milions de joves i treballadors. Com deiem a la manifestació: “Si que hi ha diners, els tenen els banquers”.

La Vaga General d’estudiants d’instituts convocada avui arreu de l’Estat pel SINDICAT D’ESTUDIANTS ha sigut un èxit rotund de seguiment i participació a les manifestacions i concentracions. El seguiment de la vaga ha sigut del 90% dels alumnes de ESO, batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mig i Superior als instituts públics, amb un seguiment total als instituts dels barris i ciutats obreres més importants.

La manifestació de Barcelona ha demostrat clarament que els estudiants estem disposats a lluitar de forma massiva. 15.000 estudiants han omplert els carrers de Barcelona en un ambient molt combatiu. Algunes consignes han sigut: “educació i sanitat, pública i de qualitat”, “Fa falta ja una Vaga General”, “Si no hi ha solució, hi haurà revolució”, “A – Anti – Anticapitalista”, “Els diners dels banquers per a l’institut obrer”, “natius o inmigrants, mateixos estudiants”...

Aquesta mobilització ha comptat amb molts obstacles: el silenci escandalós dels mitjans de comunicació envers la convocatòria (no pels periodistes ni treballadors, sinó per la actitud conscient dels seus propietaris), i la repressió que ha instigat el Departament d’Educació i els seus directors-gerents posant mil obstacles a la realització de assemblees i reunions d’alumnes. Tot i això, hem comptat amb el recolzament dels sindicats de professors CCOO y USTEC, i sobretot la solidaritat de multitud de professors. Hem comptat a la manifestació de Barcelona amb salutacions d’un representant del col·lectiu d’estudiants xilens que ha explicat la lluita dels estudiants al seu país, i també d’un representant del sindicat de mestres i professors USTEC.

La manifestació ha transcorregut de manera pacífica, tot i que hem hagut de fer front a un reduït grup d’individus que, actuant com si es tractés d'infiltrats policials (com tots vam veure a les manifestacions del 15M, que els que “tiraven la primera pedra” eren policies infiltrats), han tractat de trencar la manifestació i provocar una excusa per a una càrrega policial que hauria eclipsat l’èxit de la vaga. Afortunadament, aquesta provocació ha sigut repel·lida per l’acció contundent dels companys del servei d’ordre del Sindicat d’Estudiants i pels propis manifestants, que de forma unànime han rebutjat aquesta provocació: “No volem secretes a les manis” i “Prou provocadors, a les manis”, el que ha provocat que fugissin corrent.

A altres ciutats catalanes les manifestacions i concentracions han sigut un èxit, amb més de 500 estudiants a Tarragona, i centenars a Tàrrega, Roses, Terrassa, Ripoll,... Arreu de l’Estat la vaga també ha sigut un èxit, amb 40.000 estudiants a Madrid i 3.000 a València.

La lluita ha de continuar. El següent pas ha de ser estendre la lluita dels professors de Madrid arreu de l’Estat, amb la convocatòria d’una Vaga General de tota la Comunitat Educativa, pel qual emplacem als dirigents sindicals a convocar-la. En les següents hores el Sindicat d’Estudiants anunciarem noves mobilitzacions.

Barcelona, a 6 d’octubre de 2011

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos