El coneixement i l'ús del català es defensa lluitant i garantint la qualitat de l'educació pública
PROU DE PACTES AMB CIU!
TOTS A LA VAGA GENERAL D’ESTUDIANTS, PROFESSORS, PARES I MARES EL 9 DE MAIG

Ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre una sentència per la qual imposa que en una classe on la família d’un estudiant reclami l’ús vehicular del castellà, aquest idioma s’haurà d’imposar a tota la classe, encara que l’exigència sigui d’una única família enfront de totes les altres. Aquesta sentència és una clara provocació del nacionalisme espanyolista, és un insult i és completament antidemocràtica.

 

Forma part de la campanya d’assetjament contra el català orquestrada pel PP (i altres forces polítiques espanyolistes com Ciutadans), que pretén crear una fractura, una divisió en línies lingüístiques a on fins ara no hi havia cap problema. Des del Sindicat d’Estudiants ens oposem a aquesta sentència i denunciem les verdaderes intencions de la dreta espanyolista: dividir, enfrontar i crear problemes inexistents. Les famílies que dins de Catalunya s’han manifestat en contra de la immersió lingüística en català a les classes són una ínfima minoria (aquest curs només 17 famílies a tot Catalunya) i estan clarament al servei dels interessos espuris del PP i Ciutadans. La immersió lingüística a l’educació pública és àmpliament acceptada i defensada a la comunitat educativa catalana i va ser una conquesta de la classe obrera perquè és una garantia important per evitar la segregació dels estudiants en línies lingüístiques i és un mecanisme essencial per a l’aprenentatge i ús del català, una llengua perseguida durant dècades i que encara avui es troba discriminada en molts àmbits socials i culturals de Catalunya.

Irene Rigau, la consellera d’ensenyament de CiU ha dit que no acatarà la sentència i ha anunciat que la impugnarà als tribunals. Tot i així, des del Sindicat d’Estudiants no ens fiem de les intencions de CiU. I no ho fem perquè, tot i que CiU en els últims mesos mira de presentar-se com un defensor dels drets democràtics dels catalans, el cert és que CiU són els primers que, amb la seva política de retallades constants a l’educació pública, posen en perill l’aprenentatge del català. CiU, a l’igual que fa el PP, utilitza els sentiments nacionals de molts catalans per desviar l’atenció dels atacs que fa dos anys està protagonitzant contra els treballadors i els joves. CiU mira de presentar-se com a defensor de “tots” els catalans, però només defensa els interessos de la burgesia catalana, per això estan preparant una retallada brutal als pressupostos del 2013 que comportaran una tisorada a l’educació pública. Cada pacte, acord o “front nacional” signat amb CiU és oxigen per al govern d’Artur Mas, perquè pugui continuar amb les retallades i els atacs.

El coneixement i l’aprenentatge del català i la lluita contra la seva discriminació es defensa lluitant i garantint la qualitat de l’educació pública. Només la mobilització dels treballadors i els joves pot aturar els atacs reaccionaris com la sentència del TSJC. El 9 de maig, a la vaga general d’estudiants, professors, pares i mares, convocada a tot l’Estat i per a tota la comunitat educativa confluirem al carrer per fer caure una contrareforma educativa terrorífica –la llei Wert- que en conjunt pretén que el sistema educatiu retrocedeixi a l’època franquista. Des del Sindicat d’Estudiants estem convençuts que amb una resposta contundent en aquesta vaga i portant la lluita fins al final sí que podem tombar aquesta llei. Aconseguir-ho seria la millor manera de defensar el català i l’educació pública i impulsar la lluita en general contra el govern del PP i les retallades de CiU.

EL 9 DE MAIG, TOTS A LA VAGA

Barcelona, 11 d’abril de 2013

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos