sosPP i CiU volen destruir l'educació pública: per derrotar els seus plans, hem de continuar la lluita al carrer!

El Sindicat d'Estudiants fa una crida a USTEC, CCOO, CGT, UGT, FAPAC, FAPAES i la resta d'organitzacions estudiantils a començar el curs amb una Vaga General de 72 hores de tota la Comunitat Educativa

Des de fa més de dos anys, estudiants, professors, mares i pares, venim protagonitzant una batalla sense quarter contra el govern del PP i la seva contrareforma franquista. Gràcies a aquesta mobilització contundent, amb 14 vagues estudiantils i dues jornades de vaga de tota la comunitat educativa, la LOMCE ha nascut morta i el ministre Wert ha esdevingut el ministre pitjor valorat de tota la història democràtica. Però aquesta batalla no només ha anat contra la LOMCE, sinó contra les retallades brutals portades a terme tant pel govern del PP com pel govern de CiU, i que només busquen desmantellar l'educació pública, l'educació dels fills dels treballadors, perquè només puguin estudiar, com passava fa 40 anys, aquells que tinguin diners.

En el cas de Catalunya, el govern de CiU no ha estat menys que el PP, retallant en educació, des de l'any 2010, 1.076 milions d'euros, un 20,6%. En canvi, aquesta retallada ha anat dirigida contra l'ensenyament públic, beneficiant a la concertada, que fins i tot ha augmentat el seu pes en la despesa pública del 18,5% al 18,7%. La inversió per alumne s'ha enfonsat un 27% i les beques per a menjador, malgrat l'augment escandalós de la pobresa infantil, s'han reduït, rebent atenció únicament el 24% dels alumnes en risc de pobresa (enfront del 35% del 2009). L'última ha estat l'aprovació del Decret de Plantilles, un atac salvatge contra el professorat, amb el vot favorable, malauradament, d'ERC.
Tot i que CiU s'hagi oposat demagògicament a la Llei Wert, el cert és que el fons coincideix completament amb el PP, amb els atacs i les retallades que aquesta representarà per a l'educació pública. Únicament ha plantejat la seva oposició pel que fa a la qüestió lingüística, però la veritat és que la defensa de l'ensenyament i l'ús del català va lligada a la defensa de la qualitat de l'educació pública, amb recursos i inversió suficients. Amb les retallades, amb les que CiU ha estat pionera, també s'ataca el dret a aprendre el català en bones condicions i amb garanties dins de l'escola pública. El govern de CiU, com el del PP, és un govern que només defensa als rics a costa d'atacar els drets de la immensa majoria i, per tant, la defensa de l'escola pública mai vindrà de la mà de CiU.

Aquest curs la mobilització educativa ha demostrat la voluntat i la força d'estudiants, professors, mares i pares al carrer, especialment el 24 d'octubre, a la vaga i mobilització educativa més contundent i massiva dels últims 20 anys. Des del Sindicat d'Estudiants hem reclamat als dirigents de les organitzacions de professors i de les associacions de mares i pares, en el mateix sentit que ho reclamen milers de professors, mares i pares, preocupats pel futur de l'ensenyament públic, la continuïtat de la lluita al carrer. Hi ha força per a tombar el ministre Wert i la seva contrareforma franquista, i per acabar amb les retallades i les polítiques privatitzadores de CiU i Irene Rigau.

Per això, des del Sindicat d'Estudiants tornem a repetir la mateixa crida als companys d'USTEC, CCOO, CGT, UGT, FAPAC, FAPAES i la resta d'organitzacions estudiantils, a sortir junts de nou al carrer a l'inici del proper curs, amb la convocatòria d'una Vaga General de 72 hores de tota la Comunitat Educativa. Com s'ha demostrat a les eleccions europees, els joves i els treballadors han votat a favor de la lluita i la mobilització al carrer i en contra de les retallades i els atacs als treballadors. La lluita és l'únic camí per a derrotar a qui vol enterrar les conquestes que tant van costar d'aconseguir als nostres pares i avis. Fem del pròxim curs un autèntic malson per a PP i CiU!

Per una vaga general de 72 hores de tota la Comunitat Educativa al mes d'octubre!

PDF

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos