catalásos

SÍ A LA INMERSIÓ LINGÜÍSTICA!! SÍ A LA PÚBLICA!!

NO A L'OFENSIVA FRANQUISTA DEL PP!!

NO A LES RETALLADES DE CiU!!

Per parar-los els peus, CAL CONTINUAR LA LLUITA ALS CARRERS!!

21, 22 I 23 D'OCTUBRE, VAGA GENERAL ESTUDIANTIL

Descarrega l'octaveta en PDF

Des de fa més de dos anys, estudiants, professors, mares i pares, venim protagonitzant una batalla sense quarter contra el govern del PP i la seva contrareforma franquista. Un dels aspectes centrals d'aquesta contrareforma és el brutal atac als drets democràtics de les nacionalitats històriques, i a la seva llengua i cultura. En el cas de Catalunya hi ha una autèntica ofensiva neofranquista que ha començat per qüestionar el dret dels estudiants catalans a estudiar en català, tractant de destruir un model d'immersió lingüística que ha estat un exemple d'igualtat i d'integració del conjunt dels estudiants de Catalunya independentment del seu origen i llengua materna, la qual cosa es va aconseguir a través de la lluita als carrers. Però no només això, la realitat és que el que el PP vol és que deixem d'estudiar com més aviat millor, i per això vol acabar amb l'educació pública. El PP vol fer-nos retrocedir 40 anys en la història. No ho permetrem!! Volem estudiar en català, i volem estudiar a la pública!!

Gràciesa la mobilització, amb 14 vagues estudiantils i dues jornades de vaga de tota la comunitat educativa, la LOMCE ha nascut morta i el ministre Wert ha esdevingut el ministre pitjor valorat de tota la història democràtica. Però aquesta batalla no només ha anat contra la LOMCE, sinó contra les retallades brutals portades a terme tant pel govern del PP com pel govern de CiU, i que només busquen desmantellar l'educació pública, l'educació dels fills dels treballadors, perquè només puguin estudiar, com passava fa 40 anys, aquells que tinguin diners.

Tot i que CiU s'hagi oposat demagògicament a la Llei Wert, el cert és que el fons coincideix completament amb el PP, amb els atacs i les retallades que aquesta representarà per a l'educació pública. Únicament ha plantejat la seva oposició pel que fa a la qüestió lingüística, però la veritat és que la defensa de l'ensenyament i l'ús del català va lligada a la defensa de la qualitat de l'educació pública, amb recursos i inversió suficients. Amb les retallades, amb les que CiU ha estat pionera, també s'ataca el dret a aprendre el català en bones condicions i amb garanties dins de l'escola pública. El govern de CiU, com el del PP, és un govern que només defensa als rics a costa d'atacar els drets de la immensa majoria i, per tant, la defensa de l'escola pública mai vindrà de la mà de CiU.

En el cas de Catalunya, el govern de CiU no ha estat menys que el PP, retallant en educació, des de l'any 2010, 1.076 milions d'euros, un 20,6%. En canvi, aquesta retallada ha anat dirigida contra l'ensenyament públic, beneficiant a la concertada, que fins i tot ha augmentat el seu pes en la despesa pública del 18,5% al 18,7%. La inversió per alumne s'ha enfonsat un 27% i les beques per a menjador, malgrat l'augment escandalós de la pobresa infantil, s'han reduït, rebent atenció únicament el 24% dels alumnes en risc de pobresa (enfront del 35% del 2009). L'última ha estat l'aprovació del Decret de Plantilles, un atac salvatge contra el professorat, amb el vot favorable, malauradament, d'ERC.

Aquest curs la mobilització educativa ha demostrat la voluntat i la força d'estudiants, professors, mares i pares al carrer, especialment el 24 d'octubre, a la vaga i mobilització educativa més contundent i massiva dels últims 20 anys. Des del Sindicat d'Estudiants hem reclamat als dirigents de les organitzacions de professors i de les associacions de mares i pares, en el mateix sentit que ho reclamen milers de professors, mares i pares, preocupats pel futur de l'ensenyament públic, la continuïtat de la lluita al carrer. Hi ha força per a tombar el ministre Wert i la seva contrareforma franquista, i per acabar amb les retallades i les polítiques privatitzadores de CiU i Irene Rigau.

Per això des del Sindicat d'Estudiants plantegem començar el proper curs convocant una nova Vaga General estudiantil de tres dies el 21, 22 i 23 d'octubre, colpejant amb contundència des del primer dia de classe. Però aquesta força la podem multiplicar per tres, anant junts mares, pares, professors i estudiants fins tirar enrere la LOMCE i les retallades, garantint una educació pública, en català i de qualitat. Fem una crida als companys d'USTEC, CCOO, UGT, CGT, FAPAC, FAPAES i la resta d'organitzacions estudiantils a sortir junts de nou als carrers al començament del pròxim curs, convocant al costat del Sindicat d'Estudiants aquesta mobilització de tres dies, a Catalunya i a la resta de l'Estat.

ORGANITZA'T I LLUITA AMB EL SINDICAT D'ESTUDIANTS

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos