Tots a la vaga el 21, 22 i 23 d’octubre!

Estudiants, professors, pares i mares: No a la privatització de l’ensenyament públic!

Felicitem als treballadors Coca-cola per la seva victòria. Aquest és el nostre exemple de lluita. Nosaltres també vencerem a Wert.

Com vam dir al ministre Wert fa un mes, si el govern no retrocedia en tots els seus atacs contra l’ensenyament públic impulsaríem la rebel·lió a les aules de tot l’Estat. En aquest temps el que hem vist és una volta de rosca més en la seva arrogància i menyspreu a la joventut, i al nostre dret a l’ensenyament públic digne i de qualitat. Wert i la seva secretària d’estat, Montserrat Gomendio, dos neoliberals, reaccionaris i milionaris que no tenen cap mesura, han proposat la privatització del batxillerat i la supressió de les beques a les universitats per substituir-les per préstecs bancaris. No ho consentirem! Hem de respondre amb contundència! Tots a la vaga general a l’octubre! Wert, Gomendio, Rajoy, aneu-vos-en ja!

El 25 de maig es va demostrar a les urnes el que ja havíem vist abans al carrer. El PP està en minoria absoluta. És un govern que ha perdut la poca legitimitat que tenia. Aquest govern, que vol imposar-nos figures tan reaccionàries com la monarquia, és el mateix govern que vol aprofitar els quatre dies que li queden fins que els fem fora per destruir per complet l’educació pública. Pretenen aprovar noves retallades de 43.000 milions d’euros en els tres propers anys, que sortiran de l’educació pública a través de la implantació del copagament, és a dir, la privatització del batxillerat i l’FP, i de la supressió de la universitat pública eliminant el sistema general de beques i reemplaçant-lo per préstecs bancaris. El que vol aquest ministre és continuar amb el camí iniciat amb la LOMCE, i que culminarà amb l’expulsió de centenars de milers de joves del batxillerat i la universitat, per fer de l’ensenyament un luxe a l’abast només de les famílies adinerades. Una reforma de l’ensenyament classista i elitista, en contra de les famílies treballadores.

Per això des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a la rebel·lió educativa en contra d’aquest govern que ens ha declarat la guerra. Fem una crida a la rebel·lió dels professors, els pares i els estudiants, i a que se sumin a la vaga general de 72 hores que convoquem per al 21, 22 i 23 d’octubre. A més a més, fem una crida perquè des del primer dia del curs organitzem a les aules aquesta rebel·lió amb assemblees i tancades a tots els centres d’estudi.

Per a colpejar amb tota la força que el moviment de la Marea Groga ha demostrat tenir, hem de seguir l’exemple dels treballadors del barri obrer de Gamonal, el dels escombriaires de Madrid o el dels treballadors de Coca-cola, que acaben d’aconseguir doblegar a aquesta gran multinacional, que l’ERO sigui declarat nul i que els treballadors acomiadats siguin readmesos. Per això, volem que aquesta vaga no sigui només d’estudiants, sinó de pares i professors també, i fem una crida als dirigents de CCOO, UGT, USTEC i FAPAC perquè deixin de mirar cap a una altra banda i perquè abandonin l’oposició només retòrica a Wert. És el moment d’un front unit de pares, professors i estudiants en contra del ministre, en contra de les privatitzacions i del fracàs escolar. Això no es pot consentir.

Tots a la vaga el 21, 22 i 23 d’octubre!

No a les privatitzacions del Batxillerat i l’FP!

No a les contrareformes franquistes!

Universitat pública i gratuïta!

No als crèdits bancaris, sí a les beques!

Wert dimissió!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos