El Sindicat d’Estudiants és una organització estudiantil d’esquerres, revolucionària i anticapitalista que defensa l’educació pública, gratuïta, democràtica, laica i en català. Des de l’arribada al govern del PP, la nostra organització ha convocat 17 vagues generals contra les contrareformes franquistes del ministre Wert, impulsant el moviment de la Marea Groga (Marea Verda a altres zones de l’estat). Una lluita seriosa, massiva i contundent contra la LOMCE, el decret de beques, el cop de taxa i la nova contrareforma universitària, tot un paquet global de retrocessos amb el qual el PP vol fer-nos retrocedir a la caverna educativa de la dictadura i liquidar el dret a un ensenyament públic, digne i de qualitat.

Descarregar full en PDF

Descarregar cartell en PDF

Pero també impulsem la lluita contra CiU i les seves salvatges retallades! Malgrat la seva oposició demagògica a la llei Wert, el cert és que CiU coincideix plenament amb els objectius d’aquesta llei, desmantellar l’ensenyament públic, i així ho ha demostrat des de la seva arribada al govern: 1.076 milions d’euros menys des de l’any 2010 per a l’educació pública, un 20,6%, reduint la despesa per alumne en més d’un 27%. Únicament ha plantejat la seva oposició pel que fa a la qüestió lingüística, però la defensa de l’ensenyament i l’ús del català va lligada a la defensa de la qualitat de l’educació pública, amb recursos i inversió suficient. Atacar l'educació pública catalana és atacar el dret a estudiar en català. El govern de CiU, com el del PP, és un govern que només defensa els rics a costa d’atacar els drets de la immensa majoria.

La lluita i l’organització és l’únic camí

Si a les últimes dècades hem pogut gaudir d’escoles i instituts públics a tots els barris, d’educació gratuïta i obligatòria fins els 16 anys i fins i tot que els fills de famílies humils poguessin anar a la universitat, ha estat gràcies a la lluita decidida dels nostres pares i a les grans mobilitzacions estudiantils dels anys setanta, del curs 86/87, quan va néixer el Sindicat d’Estudiants, i dels anys posteriors.

Aprofitant la crisi capitalista, volen imposar-nos un retorn al passat que no és casual. Als joves de famílies treballadores pretenen prendre’ns el dret a l’educació, deixar-nos sense qualificació perquè acceptem condicions laborals precàries de per vida, salaris de misèria i ho fem sense protestar. Mentrestant, els rics, els banquers i les grans empreses augmenten els seus beneficis a costa de la nostra explotació, de la nostra pobresa i del robatori dels recursos públics. Però, com respondre a aquesta agressió? Com respondre als que volen ensorrar l’ensenyament públic, als que ens desnonen, als que privatitzen la sanitat, als que acomiaden als nostres pares, als que acaben amb els drets democràtics imposant la llei mordassa, o als que persegueixen la llengua pròpia de les nacionalitats històriques?

Només hi ha una forma: organitzant el moviment estudiantil i impulsant la rebel·lió social que està posant contra les cordes a aquests governs de lladres i corruptes. Hem d’unir les nostres forces i aixecar una eina per a lluitar. Això és el que pretén el Sindicat d’Estudiants, unificant la resposta del moviment estudiantil a centenars de ciutats i pobles de tot l’estat, amb vagues i manifestacions contundents, omplint els carrers i lligant el nostre combat al del conjunt dels treballadors i explotats.

Per la vaga general educativa de 72 hores. Tots junts per fer fora Wert i Rigau!

En aquests anys hem viscut una onada de mobilitzacions que representa un autèntic terratrèmol social i polític. Hem comprovat com la mobilització massiva i contundent pot fer enrere els atacs del PP i de CiU. Els veïns de Gamonal a Burgos ho van aconseguir, les mobilitzacions massives a Barcelona que van evitar l'enderrocament del centre social de Can Vies, la Marea Blanca a Madrid va evitar la privatització de sis hospitals públics, els escombriaires de Madrid van tirar enrere 1.100 acomiadaments amb la seva vaga indefinida,… Cada cop hi ha més exemples: els treballadors de Coca-cola, que van aconseguir que es declarés nul l’ERO de l’empresa o la dimissió de Gallardón i de Mato. Si a aquests els hem pogut fer fora, també podem fer fora a Wert i a Rigau.

Des del Sindicat d’Estudiants entenem que aquests exemples són els que han de guiar la lluita de la Marea Groga. Tant el govern del PP com el de CiU són molt dèbils, però això no vol dir que desaprofitin el poc temps que els queda per incrementar els seus atacs a l’educació pública. Per això defensem que la mobilització ha de continuar amb la màxima contundència, responent al mateix nivell que som atacats. Per això fem una crida als dirigents dels sindicats del professorat –USTEC, CCOO, UGT, CGT, ELA, LAB i CIG- i a les organitzacions de pares –FAPAC i FAPAES (CEAPA)- que han d’escoltar la veu de la comunitat educativa, de pares, professors i estudiants, i deixar de mirar cap a un altre costat. S’ha de convocar ja una nova vaga general educativa de 72 hores, i mostrar la força capaç de fer caure a Wert i a Rigau, i tots els seus atacs i retallades!

Lluita en defensa de l’educació pública i construeix grups del Sindicat d’Estudiants als instituts i facultats

La lluita és l’únic camí!

Uneix-te al Sindicat d’Estudiants!

Afilia’t a través de la nostra web o contactant amb els companys del SE al teu institut o facultat

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos