Des del Sindicat d’Estudiants volem denunciar una situació sobre la que venim rebent queixes des de fa temps. En nombrosos instituts de Barcelona ens hem trobat amb estudiants que per raons econòmiques, per poder ajudar les seves famílies i sobreviure, s’han de posar-se a treballar. Molts d’ells desitgen continuar els seus estudis, però en moltes ocasions es troben amb una norma, als Reglaments de Règim Intern, i promoguda pel Departament d’Ensenyament, que estableix que la no assistència injustificada a una classe en més d’un 25% de les hores establertes suposa la pèrdua de l’avaluació contínua. La qüestió és que es considera com a injustificada una falta si l’absència és per haver de treballar.

Això resulta absolutament injust amb alumnes que s’esforcen, que tracten d’anar a classe sempre que poden, però que han de treballar per poder sobreviure. Es tracta d’una autèntica discriminació per motius econòmics, i al conjunt de la comunitat educativa, professors inclosos, ens hem d’oposar a aquesta norma boicotejant-la activament. Un alumne que estudia i treballa té, en tot cas, doble mèrit, i no ha de ser castigat per això, tal com passa ara amb els casos als que ens referim. Malauradament seguint instruccions de la Generalitat, la direcció d’alguns centres aplica rigorosament aquesta norma, impedint i dificultant a aquests alumnes que puguin continuar i acabar els seus estudis pel sol fet d’haver de treballar, pel sol fet d’haver de lluitar per sobreviure.

Aquest tipus de normatives, juntament amb les contrareformes educatives i retallades que s’han dut a terme només tenen una finalitat: expulsar als fills dels treballadors, de famílies humils, del sistema educatiu. Volen fer-nos retrocedir als anys 60, quan els nostres avis no podien estudiar i eren mà d’obra barata per engreixar les butxaques dels rics. No ho podem permetre!!

Instituts com La Serreta a Rubí, l’Escola del Treball a Barcelona o el Vinyes de Santa Coloma estan portant endavant aquest tipus d’actuacions, o bé per part de la direcció o bé per part d’alguns professors. Fem una crida a tot el professorat i a la direcció dels centres, en defensa de l’ensenyament públic, en defensa del dret de la gent humil a poder estudiar, a que es boicotegi activament aquesta norma i es doni suport a aquests alumnes que, tot i haver de treballar, no renuncien a estudiar per conquerir un futur digne.

No a la discriminació dels alumnes que treballen !!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos