cd697fa752c625ce1e223bb843e970e9El Rectorat de la Universitat de Barcelona ha iniciat un procés de reforma interna de la universitat consistent en la reducció de l’equip docent i el personal administratiu i que pretén concentrar els seus estudis eliminant la meitat dels departaments que té a totes les Facultats. La proposta feta per l’avantprojecte del Pla de Reforma de les Estructures i l'Organització Administrativa (25/11/2014) és un atac frontal contra el dret a l’educació i la dignitat dels estudiants universitaris en la que és la universitat més important de Catalunya, una prova més de la voluntat dels dirigents polítics de desmantellar l’educació pública i privatitzar-la per negar-la als fills dels treballadors i convertir-la en un privilegi.

És arran d’aquest projecte que a la Facultat d’Educació, que ja el curs passat havia començat a sofrir els efectes d’aquest pla agrupant en una sola les Facultats de Formació del Professorat i de Pedagogia (fins llavors independents), s’ha intentat eliminar el Departament de Treball Social i Serveis Socials deliberadament. Aquest és l’únic que concentra la docència de tot un grau, el Grau de Treball Social (amb més de 1.000 alumnes aquest curs i que aporta una formació altruista i conscient amb els problemes socials necessària en la societat actual), i la reforma implicaria la desaparició de l’autonomia de la disciplina i la invisibilitat de la professió que en resulta, convertint les universitats en llocs de culte individualista del diner on no hi càpiga cap tipus de concepció social de les idees.

7ecbe12e1fa9299f7339901967f7a292

No obstant, els estudiants no han acceptat dòcilment l’escomesa i han dit prou als atacs a què han estat sotmesos. S’han organitzat en l’Assemblea d’Estudiants de Treball Social en Lluita per fer front a les polítiques provinents dels buròcrates del Rectorat, i han iniciat una campanya de recollida de firmes a la qual s’han adherit professors i professionals del sector. Avui dijous, aquesta campanya ha anat més enllà i els estudiants han realitzat un acte de força davant l’Edifici Històric de la universitat: més d’un centenar d’estudiants s’hi ha concentrat amb pancartes i han ocupat el claustre central a quarts de nou del matí reivindicant el seu dret d’estudiar el que han triat.

Des del Sindicat d’Estudiants volem expressar el nostre recolzament a la lluita dels companys del grau en Treball Social i cridem a tota la joventut a la mobilització contra tots els atacs a l’educació pública vinguin d’on vinguin, incloent els que ens imposen des dels òrgans directius de la universitat.

#La lluita ens dóna el que el poder ens pren!

La lluita dels estudiants de Treball Social és la lluita de tota la UB i de tots els estudiants de Catalunya!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos