Aquest és el veritable "pla de xoc" del govern de Puigdemont! La CUP ha de rectificar!

El passat 2 de febrer, la consellera d'Educació, Meritxell Ruiz, va ser interpel·lada pel PP sobre el manteniment dels concerts educatius. La consellera va assegurar al PP que els pares dels alumnes que van a la concertada poden estar "no tranquils, sinó tranquil·líssims", i convidà al PP a llegir "el primer punt del nostre programa electoral, on es defensa el manteniment, aplicació i desenvolupament de la LEC", és a dir, el manteniment dels concerts educatius com fins ara, fins i tot finançant els col·legis que segreguen per sexe. La mateixa política de sempre, en benefici de l'ensenyament privat, controlada principalment per l'Església Catòlica i les seves diverses sectes, mentre se segueix dessagnant a la pública amb constants retallades. Aquesta clar que sí que hi ha diners, 'però per a l'Església Catòlica i els centres concertats !!

Aquesta és la demostració de la naturalesa convergent de l'actual Govern investit amb el suport de la CUP, i que posa en evidència com la burgesia catalana en realitat té essencialment els mateixos interessos que la burgesia rància i casposa representada pel PP, i com maniobraran el que sigui necessari però tenint molt clar allò que és irrenunciable, els seus negocis i interessos d'elit. Tampoc el PP, al qual tant preocupa qualsevol aliança amb forces independentistes i la sacrosanta unitat d'Espanya, té cap problema en donar suport a "independentistes" responsables com Puigdemont.

Aquí veiem en què ha quedat el programa acordat amb la CUP, que ni tan sols sent ja limitat Convergència està disposada a complir. Tota l'esquerra, inclosa la CUP, s'ha manifestat en contra de mantenir els concerts econòmics als col·legis que segreguen per sexes, cosa totalment correcte. No obstant això la qüestió va molt més enllà, ja que fins i tot aquests col·legis segueixen sent una minoria en el conjunt de l'educació concertada, sent necessari exigir la inclusió de tota la xarxa concertada en una única xarxa d'escoles públiques, traient-li a l'Església Catòlica el control i poder que ostenta en l'ensenyament, heretat directament de 40 anys de franquisme. Tots els recursos públics han de destinar-se a tenir un ensenyament públic gratuït, científic i de qualitat. La CUP i la resta de l'esquerra tenen a les seves mans acabar amb aquesta situació, amb una Convergència i una dreta al Parlament en completa retirada, i que sortiria completament copejada davant un nou procés electoral.

Dret a l'autodeterminació si! Deixar-se enganyar per la dreta no!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos