Tots a la vaga estudiantil el 24 de Novembre!

La vaga del 26 d’Octubre, un cop demolidor al govern de Rajoy

El passat 26 d’Octubre la vaga general convocada a tot l’Estat pel Sindicat d’Estudiants contra les revàlides franquistes va ser un autèntic cop pel govern de Rajoy. Milions de joves vam buidar les aules i vam paralitzar per complet l’educació, al mateix temps centenars de milers vam omplir els carrers a manifestacions multitudinàries: més de 60.000 a Madrid, 50.000 a Barcelona, 15.000 a Bilbao, 10.000 a València, més de 30.000 a Andalusia, més de 20.000 a Galicia i desenes de milers més a les 70 manifestacions que es van realitzar a tots els territoris de l’Estat. El 26 d’Octubre ha sigut, sense cap mena de dubte, una jornada històrica, una explosió dels joves que som de famílies treballadores i que no acceptem que ens prenguin el dret a l’estudi.

S’han suspès les revàlides?

Que no t’enganyin! Les revàlides segueixen en marxa!

El cop que vam donar al govern amb la vaga i les manifestacions del 26O va ser demolidor. No hi ha res més a témer que la força de la mobilització al carrer. Per això, des del dia següent a la vaga, el govern en funcions del PP, secundat pels parlamentaris del PSOE que s’han abstingut vergonyosament, i els mitjans de comunicació han començat una campanya de mentides i confusió per desactivar la lluita.

Rajoy, al seu discurs d’investidura, va afirmar que les revàlides “no tindran efectes acadèmics fins que no s’arribi a un Pacte Nacional per l’Educació”. Però això no és cap novetat! Molts mitjans de comunicació han intentat vendre la idea que les revàlides es suspenen o que s’han retirat. TOTALMENT FALS! El propi decret que el Consell de Ministres va aprovar al mes de Juliol ja deia que aquest curs no tindran efectes acadèmics. Però si algú pensa que estem fora de perill d’elles esta molt equivocat: el Ministre d’Educació en funcions, Méndez de Vigo, ja ha assenyalat públicament que NO RETIRARÀ LES REVÀLIDES NI LA LOMCE.

Que no ens expliquin històries! L’única manera que no s’apliquin les revàlides és la seva derogació immediata, amb un nou DECRET que les anul·li! Per això vam sortir a la vaga i als carrers el 26O i així seguirem fins que ho aconseguim!

A Catalunya també segueixen en marxa.

Convergència no ens enganya!

Aquí a Catalunya s’assenyala que la imposició de les revàlides no va amb nosaltres, ja que no s’aplicaran gràcies al Govern de Puigdemont. MENTIDA! Com en altres ocasions, Convergència aprofita per generar confusió, com ja va fer amb la LOMCE, omplint-se la boca amb paraules per després aplicar amb els ulls clucs el que digui el PP i el que resolguin finalment els tribunals. I entre altres coses ho fan perquè coincideixen plenament amb el PP quan el que es tracta és d’expulsar de l’ensenyament als fills de les famílies treballadores. Per alguna cosa són els campions retallant i privatitzant l’educació a Catalunya, i un exemple a seguir a la resta de l’Estat! Al igual que el PP tenen por de la mobilització, no només contra les revàlides, sinó contra les polítiques de dretes que continuen aplicant. L’últim i més sagnant, l’aplicació del 3+2 per part del Govern de forma generalitzada pel pròxim curs a les universitats públiques catalanes. Per això assenyalem, ja n’hi ha prou de sostenir a Convergència, fora el govern de Puigdemont!

El 24 de Novembre vaga general estudiantil!

Derogació de les revàlides ja!

El 26 d’Octubre ho vam dir alt i clar: no pararem de lluitar fins que es retiri aquest brutal atac que pretén acabar amb el nostre dret a l’estudi. Les revàlides no persegueixen millorar la qualitat de l’ensenyament públic: són uns exàmens injustos que al no aprovar-los ens impedirà aconseguir el títol de la ESO o del Batxillerat encara que haguem aprovat tots els cursos i que significarà l’expulsió de centenars de milers de joves del sistema educatiu. És una completa vergonya!

Les tramposes declaracions de Rajoy reflecteixen la seva enorme debilitat i la por a que la mobilització continuï. Per això és el moment de tornar a colpejar amb totes les nostres forces! Tal i com vam advertir, complim amb la nostra paraula. El govern no ha derogat les revàlides, per tant, la lluita ha de continuar: fem una crida a tots els companys i companyes a la VAGA GENERAL ESTUDIANTIL EL 24 DE NOVEMBRE, BUIDAR NOVAMENT LES AULES DE TOTS ELS INSTITUTS I OMPLIR ELS CARRERS AMB LA NOSTRA LLUITA!

Fem una crida també als nostres pares i mares de la FaPaC i Fapaes PERQUÈ ES MOBILITZIN AMB NOSALTRES, i per suposat als nostres professors que estan desitjant lluitar juntament amb els seus alumnes. Per això diem als dirigents d’USTEC, CCOO, UGT i CGT que no mirin cap a una altra banda, que es sumin a la batalla contra les revàlides i que convoquin també al professorat a la vaga general educativa 24N. Aquest és un govern dèbil, sense legitimitat i al que derrotarem. Tenim la força per vèncer!

Tots i totes, tornem a buidar les aules i a omplir els carrers el 24N!


Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos