Avui 24 de Novembre, tot i la campanya brutal del govern del PP i dels mitjans de comunicació al seu servei, milers d’estudiants ens hem tornat a mobilitzar a les principals ciutats catalanes!

En les manifestacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida hem deixat clar que el moviment estudiantil segueix en peu de guerra, que ni el PP ni Convergència ni la complicitat dels dirigents del PSOE ens han enganyat amb la campanya mediàtica de les darreres setmanes! L’ambient ha estat d’enorme confiança en la força de la lluita als carrers, i hem demostrat que no ens aturarem fins aconseguir la retirada immediata de les revàlides franquistes.

FES CLICK AQUÍ PER VEURE LA GALERIA DE FOTOS A CATALUNYA

https://youtu.be/ZG7V7iYCaac

Durant el recorregut de Barcelona hi ha hagut diversos companys que s’han volgut dirigir a la manifestació donant el seu suport a la lluita estudiantil. Ha parlat en Rob, company del Socialist Party (SP), una organització revolucionària d’Anglaterra i Gales, explicant la campanya de solidaritat internacional amb la vaga que el CIT (Comitè per una Internacional de Treballadors, en la qual s’integra el SP) ha impulsat a diversos països (Anglaterra, Gales, Irlanda, Alemanya, EEUU...). La seva organització és hereva de Militant, una organització anticapitalista que va governar l’Ajuntament de Liverpool als 80, que no va acceptar cap retallada tot i les exigències de Margaret Thatcher i que va aconseguir repel·lir diversos atacs que el govern de dretes va intentar dur a terme contra la classe treballadora. Creiem sens dubte que cal aprendre d’aquesta experiència per a que els Ajuntaments del Canvi aconsegueixin veritablement canviar les coses!

31212088965 2037a4bd74 z

També han saludat a la manifestació dos professors. En primer lloc en Ramon Font, portaveu d'USTEC, que ha plantejat que el camí és la lluita unificada d’estudiants i de treballadors, plantejant que el proper cop que els estudiants sortim als carrers ho farem conjuntament amb els professors en una vaga general de tota la comunitat educativa. I, en segon lloc, en Vicent Sala, impulsor de la iniciativa Guanyem CCOO, que és un moviment de base de CCOO que reclama democratitzar el sindicat i que la direcció del sindicat es deixi de fotografies amb els ministres del PP i que impulsi la lluita als carrers, que es recuperin les senyes d’identitat d’unes CCOO que es van fundar en plena dictadura per a defensar els drets dels treballadors i lluitar contra el sistema.

31213970185 269c91ffea z

A Tarragona la mobilització ha comptat amb la participació de la Joventut de Podem, que han plantejat que no és possible cap pacte educatiu amb el PP perquè no és negociable la retirada immediata de les revàlides, la LOMCE i el 3+2. En totes les manifestacions hem homenatjat la memòria de la Rosa, l’àvia de Reus assassinada pels capitalistes a causa d’un dels drames que provoquen: la pobresa energètica.

A Girona també ens hem manifestat, amb assistència a més de molts companys i companyes que han superat l'intent dels directors de dretes de prohibir el dret de vaga, demostrant que la organització i la mobilització és la clau per tal de defensar la nostra educació pública i els nostres drets democràtics. L’únic camí per aconseguir un futur digne és la lluita als carrers!

31103341071 27a05fec1c z

Des del Sindicat d’Estudiants ho deixem clar: no ens aturarem fins que es retirin tots els atacs a l’educació pública. És el moment de l’organització! Si el govern es pensa que ens quedarem a casa estan molt equivocats, és el moment de la lluita social i de defensar les conquestes del moviment estudiantil i de la classe treballadora a cada institut i universitat amb la lluita als carrers!

La lluita serveix, la lluita segueix!

Uneix-te al Sindicat d’Estudiants!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos