Barcelona: 12h Pl. Universitat

Tarragona: 12h Pl Imperial Tàrraco

Lleida: 12h Pl. Ricard Vinyes

Girona: 12h Pl. de la Constitució

 

Descarrega el pamflet | Descarrega el cartell

 

Cal derrotar l’ofensiva franquista del PP a Catalunya!

Tots els estudiants a la lluita per a defensar els drets democràtics!

Assemblees, aturades i manifestacions ja!

Volem Votar!

El Partit Popular i un aparell de l’Estat hereu de la dictadura franquista, ha llançat una ofensiva repressiva sense precedents contra els drets democràtics del poble català. Les ordres als Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional d’impedir la consulta de l’1-O i el desplaçament massiu d’efectius policials a Catalunya amb aquest objectiu; la confiscació massiva de fulls, cartells i paperetes; la detenció d’activistes; el registre d’impremtes i mitjans de comunicació, i la posada en pràctica de la censura informativa; la prohibició d’actes a Catalunya, Madrid, Euskal Herria per a parlar del dret a decidir; les amenaces penals a alcaldes i voluntaris…tot això no ha estat suficient, i el PP ha detingut a 13 càrrecs de la Generalitat, ha intervingut els comptes del Govern, i ha suspès, de fet, l’Estatut i l’autonomia de Catalunya.

Això fa pudor a franquisme! Mai en quaranta anys havíem viscut un atac similar contra els nostres drets democràtics. Des del PP i l’Estat estan obstinats a rememorar allò que succeïa en els terribles temps de la dictadura, però no permetrem que ens arrabassin allò que tant va costar conquerir als nostres pares i avis. Els que tenen a més de 900 càrrecs imputats per corrupció, els que han saquejat les arques públiques per a afavorir a rics i banquers, els que retallen els serveis més bàsics com l’educació i la sanitat, els que es neguen a condemnar els crims de la dictadura franquista, ens parlen de democràcia! Aquesta és la seva “democràcia”, prohibir votacions, empresonar a qui s’expressa lliurement, enviar a la Guàrdia Civil per a reprimir-nos!

El govern del PP —recolzat per Ciutadans i lamentablement pels dirigents del PSOE— ha decidit aixafar per la força, utilitzant els mateixos mètodes del franquisme, el dret de milions de catalans, de la immensa majoria del poble i del jovent, a decidir sobre la relació que volem tenir amb l’Estat espanyol, inclòs el legítim dret a la independència. El que està en joc és molt greu. Aquests reaccionaris que dirigeixen el govern central no només soscaven els drets elementals del poble de Catalunya, sinó que amenacen el conjunt dels drets democràtics de tots els pobles i territoris que componen l’Estat espanyol.

Tothom als carrers: assemblees i aturades en instituts i facultats, i pel 28S una gran vaga general estudiantil

Volem exercir el dret d’autodeterminació, però també poder decidir sobre totes les qüestions que ens afecten. I per això no ens subordinem a l’oligarquia catalana ni als seus polítics i partits. Sabem que Puigdemont i el PDeCAT són campions de les retallades i han atacat salvatgement l’educació i la sanitat públiques, han privatitzat els serveis socials i enviat els Mossos d’Esquadra a reprimir les nostres mobilitzacions. Ells, que han actuat en aquests aspectes com el PP en la resta de l’Estat, mai defensaran la mateixa Catalunya que nosaltres volem: una república catalana socialista, que acabi amb l’opressió i l’explotació capitalista que serveixi per a transformar la societat en benefici de la immensa majoria.

Milers de persones hem omplert les places i carrers a Catalunya i ho seguirem fent, i a tots els territoris de l’Estat s’estan organitzant mobilitzacions de suport al poble català, en defensa dels drets democràtics de tots i totes. Aquesta és la manera de conquerir realment el nostre legítim dret a decidir, la nostra llibertat d’expressió i reunió.

Des del Sindicat d’Estudiants entenem que només a través de la mobilització massiva de la classe treballadora i el jovent podem aconseguir-ho i per això cridem a tots els joves de Catalunya i a totes les organitzacions estudiantils de l’esquerra a respondre unitàriament, posant els nostres instituts i facultats en peu de lluita, organitzant assemblees massives i creant comitès contra la repressió i pel dret a decidir.Comitès que organitzin aturades, concentracions, facin difusió i animin a la participació a totes les mobilitzacions convocades… i a confluir totes i tots donant una resposta multitudinària el proper 28 de Setembre en una gran Vaga General Estudiantil, buidant les aules i omplint els carrers amb un clam: Llibertat per al poble català, prou de repressió franquista!

També considerem que en aquest moment transcendental és fonamental que totes les organitzacions de l’esquerra, moviments socials i sindicats de classe (CUP, ERC, Catalunya en Comú, IAC, CCOO, UGT, CGT…) impulsem una resposta contundent organitzant una gran vaga general de 24 hores que paralitzi totes les empreses i fàbriques, transports, l’administració pública i els nostres barris, en una gran mobilització per a derrotar l’Estat d’excepció que el PP està imposant.

Contra la repressió franquista i pel dret a decidir!

Som la majoria!

Tothom a la vaga i a les mobilitzacions!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos