8 de Novembre: Vaga General a instituts i universitats; tots i totes a les manifestacions a les 12h!

Descarrega el cartell - Descarrega el pamflet

Barcelona: 12h Plaça Universitat

Tarragona: 12h Plaça Imperial Tàrraco

Girona: 12h Plaça de la Constitució

Lleida: 12h Plaça Ricard Vinyes

11 de Novembre: Tothom a la manifestació a les 17h a Barcelona!

Durant els últims dies hem estat testimonis d’un salt de gegant en l’estratègia repressiva del govern del PP amb la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, de dictar presó incondicional per a vuit consellers del Govern de la Generalitat, inclòs el vicepresident Oriol Junqueras. Aquests hereus directes de la dictadura franquista, que s’anomenen a ells mateixos demòcrates, no saben fer una altra cosa que respondre amb cops, porres i amenaces a un poble que s’aixeca legítimament per a defensar els seus drets més bàsics. S’anomenen a ells mateixos demòcrates mentre engarjolen als dirigents d’ANC i Òmnium per organitzar protestes pacífiques, mentre apliquen el 155 i ara amb la decisió d’empresonar a tot un Govern per organitzar un referèndum. I diuen que exagerem quan els hi diem franquistes! Quina hipocresia més descarada! 

Oligarques, monarques i franquistes aliats contra el poble de Catalunya

Aquesta decisió suposa un atac de dimensions brutals contra la democràcia a nivells mai vistos des de la dictadura. Avui empresonen als membres d’un govern escollit democràticament per proclamar la república catalana; demà podran empresonar amb els mateixos arguments legals a tots aquells que ens rebel·lem contra les injustícies del sistema i desafiem obertament l’ordre capitalista. Aquest atac no és només un intent reprimir per la força el moviment del poble català pel dret a decidir, és un atac contra les llibertats i els drets democràtics de tots els treballadors i de tot el jovent, de Catalunya i fora de Catalunya.

El que motiva a aquests reaccionaris defensors d’España -una, grande y libre-, dels interessos dels banquers i els grans empresaris, no és la defensa ni de la democràcia ni de l’Estat de dret. Tot el contrari. No ha estat suficient per a ells l’aplicació de l’article 155 que suspèn l’autonomia de Catalunya. Volen humiliar a tot un poble, volen posar de genolls als milions que han sortit als carrers per dir prou ja a una monarquia reaccionaria i a un govern que menysprea les seves justes aspiracions. Aquesta és l’estratègia del PP, dels grans poders econòmics que fan xantatge al poble de Catalunya i lamentablement en la qual també participa el PSOE.

La nostra força està als carrers

La força i la determinació dels milions de persones que el dia 1 d’Octubre van desafiar la repressió i els cops de la policia, que van desobeir amb valentia les lleis injustes que només s’utilitzen per aixafar els nostres drets i que van abarrotar els carrers de tota Catalunya en la vaga general històrica del 3 d’Octubre van provocar autèntics calfreds a l’oligarquia i als seus representants polítics. Per això ara volen donar una lliçó inoblidable no només al poble de Catalunya, sinó a tot el moviment obrer i joventut, enviant un missatge molt clar: abandoneu qualsevol esperança de canviar les coses, de transformar la realitat, perquè si ho feu mitjançant la lluita i la mobilització us arrisqueu a acabar a la presó.

Aquest és el veritable objectiu d’enviar a la presó el Govern. Però si el PP i els seus aliats pensen que el poble i el jovent de Catalunya romandrem impassibles davant aquest atropellament és que no han entès res de res. Estan demostrant amb total claredat que no volen una altra cosa que aixafar els drets més bàsics del conjunt del jovent dins i fora de Catalunya. I encara que tractin de tornar-se a donar un vernís democràtic amb la convocatòria d’eleccions a Catalunya pel 21 de Desembre i també sembrin amb verí la divisió i l’enfrontament amb la seva campanya reaccionaria contra Catalunya i els catalans, els fets parlen amb claredat. Aquest govern està demostrant el seu veritable rostre reaccionari i antidemocràtic per la via dels fets. Per molt que vulguin dividir i enfrontar el jovent i la classe treballadora dins i fora de Catalunya, s’equivoquen completament si pensen que els treballadors i joves de la resta de l’Estat es quedaran també amb els braços creuats davant d’aquesta ofensiva salvatge a les nostres llibertats.

El 8 de Novembre tots i totes a la vaga general i l'11 a la manifestació a Barcelona

L’experiència de l’1 i 3 d’Octubre ha demostrar una cosa: que davant la mobilització massiva als carrers aquest govern és completament impotent. Ens van voler prohibir votar i vam votar. Van enviar a la policia i vam respondre paralitzant Catalunya. Aquesta és la única forma de respondre a un atac d’aquestes característiques.

Des del Sindicat d'Estudiants entenem que és necessari respondre ara amb totes les nostres forces i donar una lliçó de dignitat a aquest govern de corruptes i franquistes. Per això fem una crida a tots els estudiants d'instituts i universitats a reprendre amb força la mobilització, a tornar a buidar les aules d'instituts i facultats el proper 8 de Novembre i a sortir massivament a les manifestacions del dia 8 i també a la manifestació del dissabte dia 11 contra aquesta repressió ferotge, contra el 155 i per la llibertat dels presos polítics. Només així podrem acabar amb el xantatge i l'opressió d'un grapat d'individus que volen aixafar la voluntat d'un poble. No ho podem permetre! Només tornant a omplir els carrers aconseguirem l'alliberament real de Catalunya i la república catalana que nosaltres defensem: una lliure d'opressió, de desnonaments, de precarietat, amb sanitat i educació públiques i dignes per a tothom -és a dir, una república pel poble, pels treballadors i el jovent.

Lluitant als carrers podem guanyar!

Tothom a la vaga i a les mobilitzacions!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos