Derrotem l’ofensiva franquista! Defensem els drets democràtics i l’educació pública!

El Govern del PP s’està plantejant aquests dies d’intervenir l’educació a Catalunya. El dimecres al matí apareixia Mariano Rajoy a la Cadena COPE (una de les emissores de ràdio més reaccionàries de l’estat, pertanyent al grup empresarial propietari d’altres mitjans com el canal de televisió 13TV) defensant la necessitat de controlar que els alumnes catalans puguin estudiar en castellà: “soy partidario de hablar el tema de la educación en castellano. Pronto en el Congreso de los Diputados trataremos la tarea de la inspección educativa”. Aquesta mesura forma part del pla d’aplicació de l’article 155 al sistema educatiu català, una campanya que ja ve de setmanes enrere quan Albert Rivera advocava per regular per llei la intervenció de l’educació catalana. La idea és crear una agència inspectora dependent del Ministeri d’Educació que pugui controlar la revisió dels currículums, els llibres de text i els “drets lingüístics dels alumnes”, i que actuï per evitar el perill d’ “actuacions vulneradores per les administracions educatives contràries a la Constitució, la convivència o els tractats internacionals”.

L’atac a les polítiques d’immersió lingüística és un dels aspectes on més escandaloses són les mentides del PP i Cs, avalades ara pel PSC, aquells que durant anys van defensar aquestes polítiques al menys de paraula. La lluita perquè centenars de milers de joves, fills i filles de persones arribades a Catalunya des de diferents llocs de l’Estat espanyol i del planeta, puguin aprendre català en peu d’igualtat amb els seus companys, fills i filles de pares nascuts a Catalunya, ha estat impulsada històricament pels propis immigrants i les organitzacions sindicals i polítiques de l’esquerra. I combatuda amb ràbia per l’extrema dreta, que sempre intenta separar en línies lingüístiques i nacionals. Aquestes polítiques han servit per integrar aquells centenars de milers de persones a la societat catalana i que una gran majoria d’elles assumeixen l’ús i defensa del català com a propi. Com explicava recentment Abdoulaye Fall, portaveu de la Coordinadora d’Associacions de Senegalesos de Catalunya, “Aquest model educatiu fa una aportació molt positiva al procés de creixement dels nostres fills”. Fall va recalcar que la immersió i no “segregació lingüística” és una garantia de convivència per les persones emigrades. Per això el PP i Cs, en la seva estratègies de sembrar la divisió i l’enfrontament al si de la població catalana per intentar frenar un moviment de masses que els ha posat contra les cordes, intenten combatre aquestes polítiques lingüístiques integradores.

Defensar els drets democràtic i l'educació pública i de qualitat no és adoctrinar!

En les últimes setmanes també s’ha produït una salvatge campanya contra els nostres professors. Amb l’excusa que “abusen intel·lectualment dels menors”, que “promouen l’odi nacionalista”, que “eduquen per odiar Espanya” o que “colonitzen les ments dels escolars moguts pel fanatisme i el separatisme” (entre d’altres perles que ens han deixat), aquells que defensen “controlar els drets lingüístics” dels catalans han obert una batalla per cel i terra contra l’adoctrinament que diuen que realitzen el professors per comentar a classe que “la Guàrdia Civil és dolenta i pega a la gent” en referència als fets de l’1-O. Aquells qui defensen la LOMCE que acaba amb l’assignatura de ciutadania i imposen l’obligatorietat de l’assignatura de religió a les escoles públiques; aquells qui parlen d’ “espanyolitzar” els estudiants catalans, són els qui ens venen a donar lliçons sobre l’adoctrinament? Quina hipocresia més repugnant! Són els mateixos que financen amb milions d’euros de l’erari públic les escoles de l’Opus Dei i altres congregacions religioses que discriminen per sexes i propaguen la fe cega en la doctrina catòlica. Quina campanya més reaccionària i fastigosa! 

No acceptarem l’aplicació del 155 a l’educació catalana!

En la proposició de llei també s’instava la Fiscalia a reclamar “responsabilitats disciplinàries a directors i professors”. I aquesta no s’ha fet de pregar. Als 8 mestres de la Seu d’Urgell denunciats i investigats per un delicte d’odi, s’afegia divendres passat un professor de l’Institut de Tremp, detingut per un suposat delicte d'incitació a l'odi a les xarxes socials. També l’associació Hablamos Español ha presentat una denúncia contra el president d’USTEC, Ramon Font, per delictes d’odi i provocació a la sedició.

És una verdadera caça de bruixes contra tots aquells que lluitem contra els qui intenten acabar amb l’educació en català, contra aquells que lluitem en favor de la immersió lingüística i d’un sistema educatiu que reconegui les particularitats de Catalunya i que defensi la cultura catalana com la pròpia del país on vivim. Aquells que volem un model educatiu integrador, que promocioni la convivència en el pluralisme i la diversitat, i que promogui el sentit crític dels estudiants. On es pugui parlar de política lliurement i on no entrin l’Església catòlica ni els grans empresaris. Aquesta persecució és una vergonya!

En defensa dels nostres professors! Prou repressió!

Tot això forma part d’una burda estratègia per tal d’atemorir aquells que lluitem per una educació pública en català, de qualitat i per als fills dels treballadors. Però no aconseguiran aturar-nos. Cal continuar la lluita contra la repressió del govern del PP i d’aquest estat franquista, per acabar amb la persecució dels nostres professors, les retallades i la precarització en l’educació pública. Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a totes les estudiants de Catalunya a construir la resistència contra l’aplicació de l’article 155. No volem que un govern de reaccionaris decideixi l’idioma en què ens hem d’expressar a les aules, ni tampoc que posi l’educació en mans de la jerarquia eclesiàstica, ni que converteixi el dret a l’educació en una font de lucre d’empresaris privats.

Per una educació pública, de qualitat, en català i per als fills dels treballadors! 

Fora el govern del PP! Fora l’article 155!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos