La nostra educació i la nostra llengua no es toquen!

El PP, el partit més corrupte de la història, s’està plantejant seriosament acabar amb el model d’immersió lingüística a Catalunya. Ahir coneixíem la notícia que pretén de cara a l’any que ve incloure en la sol·licitud de la preinscripció escolar una casella d’opció lingüística en què els pares tinguin la possibilitat d’escollir la llengua vehicular en què volen que s’escolaritzin els seus fills i filles, entre el català i el castellà. Aprofitant la carta blanca que li confereix l’aplicació de l’article 155 sobre la política a Catalunya, un article que s’ha utilitzat per destruir de facto l’autonomia catalana i imposar autoritàriament la voluntat d’un partit que com s’ha evidenciat en les últimes eleccions al Parlament és una força residual que no pot ni formar grup parlamentari propi, el PP presenta d’aquesta manera un nou atac a l’educació pública amb nefastes conseqüències. 

Emparant-se en vagues declaracions sobre la cohesió social trencada a Catalunya i els drets de les mares i pares a escollir el model educatiu dels seus fills, estan utilitzant tot tipus de demagògia per a justificar-se. Però sabem molt bé què amaga aquesta mesura: la seva veritable intenció és segregar les estudiants catalanes per raó de la llengua, atacar el model d’immersió lingüística i el català com a llengua pròpia de Catalunya, i en fi acabar de mica en  mica i de forma dictatorial amb l’educació pública. Una clara tornada a la caverna educativa franquista, no ho podem acceptar!

Aquesta casella ha estat una de les reivindicacions dels col·lectius AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) i Societat Civil Catalana, que lluny del que semblaria pels seus noms no deixen de ser agrupacions de reaccionaris i de dretes que defensen entre d’altres coses “l'establiment d'una prova externa al final de la Primària per poder accedir a l'ESO, de forma que els alumnes que no la superin hagin de repetir el 6è de Primària i tornar-se a presentar”. Són a aquests col·lectius a qui fa cas el govern del PP, rebent-los a la Moncloa amb tots els honors, i no al crit unànime de la comunitat educativa que ja ha sortit en defensa del model actual d’immersió lingüística i a qui es criminalitza i acusa d’adoctrinar a les aules.

El govern del PP també explicava la setmana passada que vol portar a l’ensenyament continguts per a “reforçar la imatge de les Forces Armades (l’Exèrcit) i la monarquia”, i incloure en els temaris de primària i secundària l’estudi dels símbols nacionals (l’himne d’Espanya i la bandera rojigualda i l’escut borbònic) per a enfortir “el compromís dels espanyols amb la pau” i que els estudiants s’hi familiaritzin. Ja han firmat un acord de col·laboració entre els ministeris d’Educació i Defensa en aquest sentit perquè es pugui implementar a les aules en els pròxims cursos. Aquest incorpora entre d’altres coses una presentació del “soldat i el mariner”, enaltint-los i lloant el “respecte de les ordres superiors durant el treball en equip”. Increïble. Ens volen dòcils i obedients! També s’afegeix un temari sobre la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies autonòmiques, que se’n diu “vetllen per a que els delinqüents i terroristes no posin en perill els nostres drets”, una visió completament allunyada de la realitat que experimentem molts joves al dia a dia quan patim la repressió més descarnada d’aquests cossos policials com vam veure de forma descarnada l’1 d’Octubre. És un cúmul de despropòsits!

En paral·lel a tot això, segueix la campanya sense quarter contra els nostres professors i professores. El Secretari d’Estat d’Educació (la mà dreta del Ministre), Marcial Marín, ha explicat també que el ministeri ha ampliat la investigació pel suposat adoctrinament a les escoles catalanes, que fins ara ja s’estava duent a terme als instituts, perquè s’examinin els libres de text que s’utilitzen a la primària. Quin cinisme! Acusar d’adoctrinament quan s’és el culpable que l’Església Catòlica hagi recuperat la influència sobre l’educació pública! I encara més: quan es vol imposar l’adhesió als “símbols nacionals” d’un estat repressor i antidemocràtic!

No podem acceptar de cap de les maneres que aquells que ens retallen, que persegueixen els nostres professors, que imposen la religió a les aules i que ens programen un futur de precarietat i misèria continuïn fent i desfent el que volen amb la nostra educació! Són els mateixos que no volen parlar de la bretxa salarial entre dones i homes quan els pregunten i que assenyalen les víctimes de la violència masclista donant-los les culpes de la conducta del seu criminal agressor.

Tots els drets que hem conquerit els hem conquerit lluitant, i hem vist com és als carrers on es derrota la reacció de la dreta. És per això que des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a la comunitat educativa, als sindicats estudiantils i de professors, organitzacions de pares i mares a la necessitat de convocar una vaga general educativa per frenar totes aquestes imposicions del govern del Partit Popular i el seu ADN profundament franquista.

També, cridem a totes les i els estudiants a participar activament en la vaga general convocada el proper 8 de març, i a organitzar-la en cada centre d’estudi, per demostrar que estem completament en contra de les conductes masclistes als nostres instituts i facultats i per denunciar les mesures que està prenent el PP en contra l’educació pública! No volem que ens feu creure que les Forces Armades lluiten per la pau! No volem que l’estudi del català quedi relegat a una opció secundària! No volem que se’ns imposi ni la religió catòlica ni l’estimació dels “símbols nacionals”!

Per una educació pública, gratuïta, en català, feminista i de qualitat per als fills dels treballadors!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos