Prou repressió franquista! Fora el 155!

Descarregar el pamflet · Descarregar el cartell

Manifestacions 26 Abril 12h

Barcelona: Plaça Universitat

Tarragona: Plaça Imperial Tàrraco

Girona: Plaça 1 d'Octubre del 2017

Lleida: Plaça Ricard Vinyes

Catalunya viu avui un autèntic estat d’excepció franquista, on la sobirania popular ha estat suprimida per decisió del PP, Ciutadans i els dirigents del PSOE, i d'un aparell de l'Estat heretat directament de la dictadura.

Els empresonaments dels Jordis, dels consellers del govern, l'exili d'Anna Gabriel i Marta Rovira, l’arrest a Alemanya de Carles Puigdemont, els judicis contra professors i joves per les seves idees, i la campanya brutal de criminalització contra els CDR i els moviments socials, representen un gir autoritari sense precedents. Aquesta onada repressiva dels tribunals al servei del PP, ha posat de manifest que el bloc del 155 no accepta els resultats del 21D i el dret legítim del poble de Catalunya a decidir el seu futur.

Avui més que mai cal que alcem la nostra veu per evitar retrocedir als temps de la dictadura!

Li diuen democràcia i no ho és

El senyor Rajoy, assetjat per les protestes massives dels pensionistes i per la vaga general feminista del passat 8 de Març, té enormes dificultats per a enfrontar-se a un descontent creixent que amenaça amb transformar-se en un nou esclat social. És evident que el govern del PP i l’aparell de l'Estat han decidit una fugida cap endavant per a emmordassar tot un poble.

Li diuen democràcia però no ho és. És un escàndol que dirigents del PP que canten amb orgull davant una desfilada de legionaris "soy el novio de la muerte" com el portaveu del govern i Ministre d'Educació Iñigo Méndez de Vigo, pretenguin donar-nos lliçons de democràcia. Ells, que no s’amaguen en exaltar els himnes i símbols del franquisme, que pretenen espanyolitzar-nos a cop de porra, que han dissenyat una nova assignatura per enaltir l’exèrcit i la monarquia, són els que suposadament vetllen per l’anomenat "Estat de dret". No, no és un "Estat de dret" sinó de dretes, que empara la corrupció i enyora la dictadura.

El muntatge judicial dissenyat per a aixafar la voluntat democràtica expressada en el referèndum l'1 d'Octubre (que va atorgar 2.100.000 vots a la república catalana, més dels que va obtenir l'Estatut de Catalunya en el referèndum del 2006), ha estat denunciat per desenes de juristes i per la comissió de drets humans de l'ONU i Amnistia Internacional. Però aquesta farsa, impulsada pel mateix partit que va treure tan sols 4 diputats a les eleccions del 21D, forma part d'un atac de molt més profund, que va més enllà del moviment independentista. És un atac contra els treballadors i el jovent, independentista i no independentista, dins i fora de Catalunya!

Els atacs a la llibertat d’expressió han arribat a tal punt que s’empresonen joves i sindicalistes com Alfon o Andrés Bódalo, a cantants de rap que denuncien a les seves cançons a la monarquia, com és el cas de Valtonyc o Pablo Hassel, es segresten llibres i revistes, i es censuren obres d’art. Per descomptat, les agressions salvatges dels feixistes queden impunes, igual que les barrabassades dels càrrecs corruptes del PP que es lucren a mans plenes, o els familiars del rei com Iñaki Urdangarín.

No ens enganyen. Sabem molt bé que amb els mateixos arguments que avui empresonen dirigents independentistes es pot enviar a la presó als que organitzin vagues estudiantils, als que mobilitzin els pensionistes, a les organitzadores de la vaga feminista, als activistes de la PAH i a tot aquell que alci la veu per a denunciar les seves retallades, la seva corrupció i el seu autoritarisme. No ho podem permetre! 

El 26 d’Abril: totes i tots als carrers i a la vaga general estudiantil!

La resposta immediata de centenars de milers de ciutadans, treballadors i joves després dels últims empresonaments i la nova onada repressiva ha estat exemplar. Tot i les brutals càrregues dels Mossos -que sumades a les de l'1 d'Octubre de la policia i la Guàrdia Civil s’han cobrat més de 1.200 ferits-, totes les mobilitzacions han demostrat una ferma decisió de defensar les nostres llibertats i no cedir ni un pas davant d’aquells que volen suprimir-les.

Ha quedat clar que no aconseguirem la llibertat i la democràcia a cap Parlament tutelat per un Estat centralista que segueix dominat per franquistes. Només podem aconseguir-ho amb la lluita, com ho van fer els nostres pares i avis als anys setanta!

Des del Sindicat d'Estudiants ho tenim molt clar. No volem viure emmordassats per qui ens retalla, ens roba i condemna a la precarietat i l’atur! Volem ser lliures! Per això convoquem a tots els i les estudiants de Catalunya a la vaga general estudiantil el proper 26 d'Abril, a buidar les aules i omplir massivament els carrers en defensa de la democràcia i la llibertat pel poble i jovent de Catalunya, per la derogació de l’article 155, per la llibertat de tots els presos polítics i la fi dels processaments, per la república del poble i contra la criminalització de les idees i els moviments socials. Fem una crida a totes les organitzacions de professors, de pares i mares d’alumnes, i als companys i companyes del SEPC, a convocar unitàriament aquesta vaga, perquè la unitat en la lluita és la millor manera de defensar els nostres drets.

El 26 d'Abril, tots i totes a la vaga i a les manifestacions!

No ens callaran!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos