Prou repressió franquista! Fora el 155!

Durant els últims dies hem assistit a una autèntica ofensiva franquista contra els drets democràtics i les llibertats del poble de Catalunya.

Els empresonaments de dirigents de moviments socials i de diputats per l'únic delicte de defensar idees independentistes, l'exili forçós, la criminalització de professors, estudiants i activistes per oposar-se a la repressió, tot això sumat als gravíssims atacs a la llibertat d'expressió al conjunt de l'Estat que ha suposat el processament i l'entrada a la presó de tuiters, cantants de rap, la censura de llibres i obres d'art... mostren d'una forma cada vegada més clara el caràcter franquista, autoritari i antidemocràtic del govern del Partit Popular.

Des de Lliures i Combatives entenem que es tracta no únicament d'una onada d'atacs contra els drets democràtics del poble català, sinó contra els drets democràtics de totes i tots, contra la llibertat, contra totes i tots aquells que vam sortir als carrers a denunciar les injustícies que provoca aquest règim social que provoca opressió nacional, que ens oprimeix pel nostre gènere, per la nostra raça, per la nostra classe. És un atac al conjunt del jovent, de les i els treballadors!

Cops de porra, detencions i presos polítics contra votacions democràtiques i manifestacions pacífiques

A Catalunya, Rajoy i el seu partit de corruptes i lladres, secundat per Ciutadans i per la direcció del PSOE, han decidit no respectar els resultats electorals del 21D i suspendre en la pràctica la democràcia a Catalunya. A la resta de l'Estat volen fer-nos creure que es tracta d'una guerra dels catalans contra madrilenys, andalusos, extremenys... tractant d'inocular per tots els mitjans el verí de l'espanyolisme més ranci, el de l'Espanya “una, grande y libre” del franquisme. Però la realitat és una altra molt diferent. El poble de Catalunya només ha comès un delicte: exercir el seu dret legítim a decidir, i fer-ho de manera democràtica i pacífica.

El passat 1 d'Octubre, més de dos milions de catalans van votar a favor d'una república. La resposta del govern i de l'Estat, incloent a Felip VI, dels mateixos que apliquen retallades salvatges, que privatitzen l'ensenyament i la sanitat, que ens condemnen a l'atur i la precarietat, va ser enviar més de 10.000 policies i guàrdies civils per a reprimir amb violència a famílies i ciutadans que volien dipositar una papereta en una urna. Davant d'un exercici de democràcia, Rajoy i el seu Estat van respondre amb les porres, els cops i les càrregues policials, amb un saldo de més de 1.000 ferits.

La resposta del jovent i la classe treballadora de Catalunya va ser impressionant: el 3 d'octubre es va realitzar una vaga general històrica i manifestacions multitudinàries. Davant d'això, la resposta del PP i els seus aliats va ser aplicar el 155, suspenent de facto l'autonomia catalana i empresonant a dirigents independentistes per organitzar votacions democràtiques i protestes pacífiques, per les seves idees polítiques. És la viva imatge de la dictadura franquista!

El 21 de Desembre el govern del PP va convocar unes noves eleccions al Parlament català. El resultat va ser molt clar: el PP es va emportar un cop brutal obtenint tan sols 4 diputats. Però, tot i que el poble català es va manifestar a les urnes contra el 155 i la repressió i una majoria absoluta de diputats estan a favor de la república i el dret a decidir, el PP, utilitzant l'aparell estatal, aquest mateix aparell judicial i policial heretat de la dictadura, ha prohibit la investidura de Puigdemont, la d'un segon candidat, Jordi Sánchez, i la d'un tercer, Jordi Turull. Alhora, el jutge Llarena ha posat en marxa una causa general contra el poble de Catalunya, considerant les mobilitzacions pacífiques i democràtiques de l'1 i 3 d'Octubre com un delicte de "rebel·lió", i equiparant-les amb el cop d'Estat del 23F que va intentar imposar mitjançant la violència de les armes una dictadura militar a l'Estat espanyol. A més, ja hi ha desenes de presos polítics i exiliats, tots ells empresonats sense judici i sense fiança, i posats entre reixes per les seves idees polítiques.

El Partit Popular en guerra contra els drets democràtics de la classe treballadora i el jovent - dins i fora de Catalunya.

La resposta als carrers de centenars de milers a tot Catalunya per protestar contra aquest atropellament ha estat exemplar. Tot i la brutal repressió dels Mossos, les mobilitzacions han mostrat una ferma decisió per defensar les llibertats i no cedir ni un pas davant dels que volen aixafar les aspiracions legítimes i democràtiques de milions de catalans i catalanes, exercint la màxima humiliació possible.

No ens hem de deixar enganyar per la propaganda que intenta enfrontar a la joventut i la classe treballadora de l'Estat espanyol amb les nostres companyes i companys a Catalunya. La repressió tan salvatge que avui es viu allà no és una amenaça únicament pels catalans: és un atac sense precedents als drets democràtics de totes i tots els treballadors i joves en el conjunt de l'Estat! Avui empresonen als organitzadors d'un referèndum i multen i colpegen els que defensen el legítim dret a decidir del poble català, però demà faran el mateix contra el moviment feminista, amb els organitzadors d'una vaga estudiantil, contra els pensionistes. No! No demà! Ja ho estan fent! Envien a la presó a cantants de rap com Valtonyc i Pablo Hassel per escriure cançons denunciant el paper de la monarquia, mentre Urdangarín i els corruptes que estan al capdavant del govern viuen com si res després d'haver robat a mans plenes! Asseuen al banc dels acusats a les dones que denuncien el maltractament i la violència contra nosaltres, com Nina Parrón o Juana Rivas, mentre omplen de diners les butxaques de l'Església que difon el masclisme i la misogínia a les nostres escoles! De debò pretenen fer-nos creure que el problema som els que lluitem o som independentistes? Aleshores el PP és el nostre aliat?

Fora el govern masclista, classista i franquista del PP!

Des de Lliures i Combatives volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat amb les i els joves, amb totes les treballadores i treballadors que han sortit als carrers en defensa dels seus drets democràtics -que també són els nostres-, que han desafiat el règim autoritari del 78, que han rebut els cops i patit una repressió salvatge però segueixen decidits a lluitar fins al final. Aquesta lluita és un exemple i una inspiració!

No ens enganyen amb les seves campanyes mediàtiques! Fora i dins de Catalunya tenim un adversari comú: el Partit Popular i l'entramat corrupte que el sosté, els seus aliats de Ciutadans i els dirigents del PSOE, els empresaris i banquers -espanyols i catalans- que s'han unit en aquesta batalla per suprimir els nostres drets més bàsics. El que està en joc és molt greu! Són els mateixos que emparen amb la seva "justícia" als maltractadors i criminalitzen a les víctimes; els mateixos que retallen les ajudes a la dependència i les carreguen sobre les espatlles de les dones treballadores; els mateixos que es fan d'or gràcies a pagar menys a les dones, que aconsegueixen beneficis milionaris basats en la nostra precarietat, els que desnonen a dones sense recursos. Ens roben l'educació i la sanitat públiques, les pensions dels nostres avis, regalen els nostres diners a la banca i mentrestant aproven lleis mordassa perquè no puguem obrir la boca! Volen governar-nos a cops de porra! Però no ho permetrem!

Cal respondre amb la mobilització! Totes i tots als carrers!

El 8 de març passat milions de dones treballadores vam protagonitzar una vaga feminista històrica. Va ser una gran demostració del que som capaces de fer quan ens organitzem i sortim al carrer a lluitar. Uns dies després els carrers tornaven a omplir-se en defensa d'unes pensions dignes. En aquest moment tan crucial és necessari unificar la lluita de totes i tots els oprimits per fer fora aquest govern.

És fonamental convocar de manera urgent una vaga general a Catalunya en defensa de la democràcia, contra el 155, per la llibertat dels presos polítics, i desplegar la màxima solidaritat amb el poble de Catalunya a la resta de l'Estat. Totes les organitzacions polítiques i sindicals de l'esquerra i dels moviments socials, que no estan compromeses amb el règim del 78, han d'aixecar de manera immediata aquesta solidaritat.

Des de Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants, a Catalunya i a l'Estat espanyol, estem decidides a impulsar la mobilització més massiva i unitària possible, començant per la manifestació del proper 15 d'Abril, però també convocant per aquest mateix mes una vaga general estudiantil i de tota la comunitat educativa catalana, que sigui un pas ferm cap a una gran vaga general que paralitzi tot Catalunya.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos