Aquest dimarts 10 d'Abril la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, seguint ordres del jutge Llarena i del govern del PP, han posat en marxa un operatiu per a detenir membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en diferents punts de Catalunya. Des d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants volem manifestar el nostre rebuig frontal a aquesta campanya de criminalització contra els CDR i aquesta nova escalada repressiva on l'únic objectiu és aixafar els drets democràtics del poble i el jovent de Catalunya.

Estem davant d'una caça de bruixes contra tot aquell que pensa diferent dels que defensen la "Espanya una, gran i lliure", i no estan d'acord amb la involució autoritària perpetrada pel règim monàrquic del 78 i el bloc del 155. Una persecució com les que duia a terme el franquisme, contra persones que el seu únic "delicte" són les seves idees i organitzar-se en els seus barris, convocar assemblees de veïns i impulsar manifestacions per a defensar els drets democràtics i les reivindicacions socials.

Aquesta criminalització i persecució dels CDR, als quals escandalosament se'ls acusa de "terrorisme", confirma que Catalunya està sota un règim d'excepció, on la llibertat d'expressió, el dret de vaga, manifestació i organització estan sent posats en dubte de judici tots els dies.

Exigim la llibertat immediata i sense càrrecs dels companys i companyes dels CDR, i fem una crida a la classe treballadora, al jovent i els ciutadans de Catalunya a participar activament en la manifestació del 15 d'Abril, a la vaga general estudiantil del 26 d’Abril, i a reclamar a les organitzacions polítiques i sindicals compromeses amb el dret a decidir del poble català que organitzin ja una gran vaga general contra la repressió, per l'anul·lació del 155 i la llibertat dels presos polítics.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos