Signa aquí la petició al Ministeri d’Educació

Vídeo: El SE sobre les mesures adoptades pel Ministeri

Ahir vam conèixer les mesures que han pres el Ministeri d'Educació i el Ministeri d'Universitats en l'àmbit educatiu davant de la crisi del coronavirus. Des del Sindicat d'Estudiants hem de dir que aquestes mesures no només són insuficients sinó que menystenen l'exigència de més de 25.000 estudiants que en els últims dies hem signat per la suspensió immediata de les PAU. Aquesta reunió i l'anunci del ministeri dirigit per Isabel Celaá d'ajornar aquesta prova a entre el 22 de juny i el 10 de juliol, lluny de calmar la situació d'incertesa que sentim milions d'estudiants a tot l'Estat, ha afegit més interrogants a què passarà amb les nostres notes, les nostres beques i amb el nostre futur.

És més que evident que aquesta mesura afectarà directament als i a les estudiants amb menys recursos. Afectarà a tots aquells que estem vivint la crisi sanitària en primera persona, a aquells que no tenim accés a classes en línia precisament per totes les retallades que durant anys han desmantellat l'educació pública, qui no estem passant el confinament en espaioses cases, qui no podrem pagar acadèmies o classes particulars per posar-nos al dia o, qui, sense anar més lluny, en els mesos d'estiu haurem de treballar per pagar-nos els estudis i aportar econòmicament a les nostres famílies, perquè els nostres pares i mares estan sent víctimes d'ERTOs i acomiadaments.

El Ministeri d'Educació ha d'escoltar les exigències dels estudiants i rectificar de forma urgent. Des del Sindicat d'Estudiants tornem a exigir que les PAU siguin suspeses de manera immediata. Tal com hem explicat aquesta prova és completament classista, una trava més per expulsar els fills i filles de la classe treballadora de la Universitat, una selecció final que impedeix que la nota mitjana del batxillerat sigui la que permet entrar directament a la universitat pública. Si aquest govern vol defensar els drets dels estudiants i garantir que independentment de la nostra classe social puguem accedir a la Universitat, el que ha de fer no és posar més barreres a qui menys recursos econòmics tenim, sinó revertir, d'una vegada per totes, cadascuna de les retallades i contrareformes i deixar de regalar diners públics als concerts educatius, a la jerarquia de l'església catòlica i als empresaris que fan de la nostra educació un negoci.

Però a sobre d'aquest ajornament de la selectivitat, el Ministeri d'Educació ha decidit flexibilitzar les pràctiques de la Formació Professional i limitar-les a 220 hores, és a dir, reduir les pràctiques a poc més d'un mes. Però és més que evident que l'Estat l'Alarma i totes les conseqüències que hi haurà després, es prolongaran durant el temps, tal com ja ha succeït. El govern del PSOE-Unides Podem ha de garantir que aquells i aquelles alumnes que vulguin realitzar la Formació al Centre de Treball (FCT) -perquè per molts de nosaltres és un primer pas al món laboral- ho puguin fer amb les hores que ens corresponen al mes de setembre però per descomptat garantint: que no hem de tornar a pagar taxes; i que les pràctiques siguin remunerades. Però de la mateixa manera, que aquells i aquelles alumnes que no poden perdre un curs acadèmic sencer per simplement un trimestre de pràctiques, puguin convalidar l'assignatura de FCT amb el treball de fi de cicle.

Prou guanyar temps i jugar amb el nostre futur! Volem solucions ja!

Des del decret de l'Estat d'alarma i la suspensió de les classes des d'Infantil fins a la Universitat, el Ministeri d'Educació no ha donat ni una sola resposta clara a la situació d'incertesa en la qual ens trobem milions d'estudiants ni s'ha plantejat cap pla pels i les estudiants que no podem assistir als nostres col·legis, instituts i facultats públiques aquests dies, més enllà de vagues referències a les classes online.

Per això des del Sindicat d'Estudiants exigim al Ministeri d'Educació accions clares i contundents per garantir els drets de les i els estudiants i que les nostres notes, i per tant la nostra mitjana, les nostres beques i el nostre futur no es vegi directament afectat per aquesta situació. Davant d’un confinament que com estem veient es prorrogarà encara més, amb l'estrès que estem patint en moltes famílies amb contagis i acomiadaments, els responsables educatius han de reduir dràsticament els temaris, que es pugui passar de curs atenent a aquesta situació extraordinària que estem vivint, i suspendre les PAU perquè la nostra nota mitjana de batxillerat sigui la nota d'accés a la Universitat pública. Si no es fa això, tornaran a ser els estudiants de les classes més afavorides les que superaran aquesta situació, mentre milions de joves de famílies treballadores ens quedarem enrere.

Està en joc el nostre futur, i el defensarem.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos