Que ningú repeteixi curs, que ningú es quedi enrere!

Signa aquí la petició al Ministeri d’Educació i al Ministeri d’Universitats

L'anunci de la cancel·lació definitiva de les classes a desenes d'universitats i el pla per acabar el curs online ha posat sobre la taula que molt probablement aquesta proposta s'acabi estenent a totes les etapes educatives.

Davant d’aquesta situació les i els estudiants de famílies treballadores estem sent completament abandonats pels ministeris d'Educació i Universitats, que no han plantejat ni una sola alternativa real per a evitar que tirem un curs per la borda o que directament ens vegem expulsats del sistema educatiu.

Com hem explicat en anteriors comunicats, les classes online no són una solució. Només un sector dels estudiants compten amb els mitjans necessaris, però la majoria no gaudim de les condicions idònies per a fer-la efectiva. A més de no tenir ordinadors adequats, compartim pisos petits sense que puguem tenir un espai digne per a l'estudi, i molt menys en les actuals circumstàncies de confinament.

Dir ara que se'ns avaluarà com si res és senzillament donar-nos l'esquena i colpejar precisament als que tenim més dificultats per a superar aquesta situació. Som centenars de milers de joves els que patim també la realitat de familiars contagiats, molts ja morts, i tenim als nostres pares i mares patint ERTOs i acomiadaments sense saber com arribarem a final de mes.

Davant de tot això, des del Sindicat d'Estudiants hem fet pública la nostra proposta de que es cancel·lin tots els exàmens –incloses les PAU– perquè és impossible que se'ns avaluï de manera justa en aquestes condicions. També hem plantejat que tots els estudiants passin de curs, que cap de nosaltres repeteixi, i que el govern ha d'aprovar immediatament un pla de rescat de l'educació pública perquè comptem amb tots els recursos humans i materials necessaris per a recuperar el temps perdut el més aviat possible i amb garanties perquè ningú quedi enrere.

Davant d’aquesta proposta, hem assistit a una campanya de mentides i de manipulació nauseabunda per part de la dreta que tracta de vendre la imatge que el que demanem és una aprovat general i que se'ns regali el curs per la cara –com sempre encoratjant aquesta imatge mentidera que els joves som una colla de ganduls, tan tradicional des de la dreta–.

Des del Sindicat d'Estudiants volem dir que ens reafirmem en la nostra proposta i volem aclarir –encara que sincerament pensem que no hi ha marge de confusió– que no estem demanant un aprovat general, sinó que ningú hagi de repetir curs, que els que superin l'aprovat se'ls faci la mitjana de les dues primeres avaluacions, que es suspengui la selectivitat, s'eliminin les notes de tall i es garanteixin places suficients per a totes i tots a la universitat.

És a dir, que reclamem el nostre dret a no ser expulsats del sistema educatiu i que es posin tots els mitjans perquè puguem exercir el nostre dret a l'educació.

Volem respondre a aquests campions de les retallades –en l'educació i en la sanitat públiques, i en tants altres fronts– que els únics que estan acostumats a què els regalin coses (incloses titulacions com a màsters, per exemple) són ells. Als fills de les famílies treballadores no només no ens regalen res sinó que ens ho roben tot.

Per això no estem disposats ni disposades a què ens prenguin el nostre dret a l’educació

Si algú té interès a donar tots els continguts, a tenir realment aquests coneixements i adquirir les aptituds necessàries som nosaltres. Si algú té interès en què no se'ns regali cap aprovat sinó que tinguem una titulació merescuda som nosaltres, perquè de l'educació i qualificació que rebem avui dependrà en gran part la nostra sort en el mercat laboral demà. Però per a poder garantir això és necessari el pla de rescat de l'educació pública que demandem i que es garanteixi per llei la gratuïtat de l'educació des d'infantil a la universitat per a les famílies treballadores.

Volem tornar a assenyalar que per descomptat hi ha recursos per a fer aquesta proposta realitat. Avui estem veient regals ingents de diners públics als grans empresaris perquè no hagin de posar ni un cèntim d'euro en aquesta situació, mentre la factura es passa als nostres pares i mares i al conjunt de la classe treballadora.

Ho diem alt i clar: Ja n'hi ha prou! La nostra salut, el nostre dret a l'educació i a unes condicions de vida dignes estan per sobre dels beneficis d’un grapat de multimilionaris!

Que ningú quedi enrere, que ningú repeteixi aquest curs.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos