Galeria de fotos i vídeos

Avui 23 de setembre, el jovent de tot el món estem protagonitzant una gran jornada de lluita contra la crisi climàtica i els seus responsables. En desenes de ciutats i països s'estan celebrant manifestacions, protestes i accions. A l'Estat Espanyol, convocats pel Sindicat d'Estudiants, desenes de milers hem buidat les aules i realitzat nombroses manifestacions i concentracions.

A Barcelona, Madrid, València, Gijón, Oviedo, Sevilla, Cadis, Màlaga, Gasteiz, Bilbo, Donosti, Iruñea, Alacant… en un ambient molt combatiu hem denunciat l'hecatombe mediambiental a la qual ens arrossega el capitalisme. La inacció de tots els governs –ja siguin de dretes o socialdemòcrates–, la farsa de les cimeres climàtiques, i les polítiques que estan engreixant els beneficis multimilionaris d'un grapat de grans monopolis són responsables de destruir el planeta i condemnar el jovent i la classe obrera a la pobresa, la precarietat i un futur impossible.

“Si el planeta fos un banc ja l'haurien rescatat”, “el capitalisme verd és maquillatge”, “les cimeres del clima són una mentida”, “aquest sistema és una merda”, “les retallades cremen els nostres boscos”, “que pugin els salaris i no la temperatura”, “ecologistes i anticapitalistes”… són algunes de les consignes que hem estat corejant durant hores als carrers i places de tot l'Estat.

En diferents intervencions, companys i companyes del Sindicat d'Estudiants hem ressaltat el perill al qual ens enfrontem: onades de calor sense precedents que han deixat més de 4.700 morts a tot l’Estat, sequeres i escalfament global, fenòmens naturals cada vegada més agressius, com recentment hem vist a Puerto Rico amb l'huracà Fiona o les inundacions al Pakistan, un país que ara mateix té una tercera part de la seva superfície sota l'aigua pel desglaç.

Hem dedicat un gran espai també a denunciar que els incendis que han arrasat aquest estiu centenars de milers d'hectàrees a tots els territoris tenen responsables directes: els qui retallen i privatitzen els serveis forestals i precaritzen les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores. Per als feixistes de Vox i el Partit Popular i els seus amics empresaris, prevenir, invertir i planificar és “malbaratar” els diners. No tenen vergonya!

El jovent ho tenim clar i no ens enganyen. Ni les cimeres del clima ens salvaran miraculosament, ni la solució passa per un capitalisme verd o per confiar en els organismes internacionals. No és possible reformar aquest sistema! El capitalisme és completament irracional, on els beneficis privats estan per sobre de les necessitats socials de la població.

En aquesta jornada de lluita també hem assenyalat el gran negoci que les empreses elèctriques estan fent mentre les famílies treballadores tremolem davant el preu de la llum, sofrim una inflació desbocada i la precarietat ens consumeix. Com hem cridat avui: la llum és un dret, no és un privilegi! Per això hem recordat al govern PSOE-UP que el pla d'estalvi energètic que necessitem és la immediata nacionalització de les empreses energètiques, sense indemnització i sota control dels treballadors.

Els qui avui hem sortit a la vaga i ens hem manifestat amb tota la nostra ràbia i determinació ho hem fet perquè sabem que la lluita és al carrer i no al Parlament. Que si volem aconseguir justícia climàtica i social hem de trencar amb el caos capitalista i construir una societat socialista on puguem planificar l'activitat productiva de manera respectuosa amb el medi ambient i resoldre les necessitats socials que existeixen.

Avui som més fortes. Per a lluitar pel nostre planeta, per una educació i sanitat públiques, contra l'epidèmia de les malalties mentals, per una vida lliure de masclisme, LGTBI-fòbia, contra el feixisme… hem d'organitzar-nos centre a centre i barri a barri. Si el present és de lluita, el futur és nostre. Uneix-te al Sindicat d'Estudiants!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos