BASTA DE CRIMINALITZACIÓ CONTRA EL MOVIMENT

El govern del PP a Castella la Manxa, presidit per Mª Dolors Del Cospedal, ha començat l'ona de retallades en educació, seguint l'exemple de la Comunitat de Madrid i Esperanza Aguirre, amb l'objectiu de precaritzar el treball dels docents i rebaixar la qualitat de l'ensenyament.

La retallada de la despesa pública anunciada per la presidenta de Castella la Manxa és del 20 %, en concret, 1.815 milions d'euros. Amb aquest percentatge Cospedal pretén encongir el pressupost als nivells de l'any 2005, uns 7.000 milions d'euros. Pel que fa a l'educació s'ha anunciat l'augment de dues hores lectives per als docents (de 18 a 20 en Secundària i de 23 a 25 en Infantil i Primària), es deixarà de pagar dos mesos de vacances als interins que treballin mes de 5,5 mesos. En total, en l'àmbit educatiu s'espera congelar la despesa en mes de 139 milions, mitjançant mesures com la supressió de centres de formació docent i la congelació de plantilla. Això en la pràctica, suposarà l'acomiadament d’al voltant de 3.500 docents, amb el conseqüent augment del ràtio en les aules i la deterioració de l'educació pública.

El dia 7 de setembre, més d'un 800 estudiants i professors ens concentrem enfront de la Delegació Provincial d'Educació de Guadalajara per a protestar per les retallades anunciades per Cospedal ahir mitjançant correu electrònic als centres. Davant la massiva resposta es va proposar en la concentració anar al Teatre auditori Buero Vallejo on tenia lloc el pregó oficial de les festes de Guadalajara. Els centenars de persones allí congregats van votar entusiastament a favor d'això. Una vegada en el Teatre, els docents i estudiants, vam confluir amb el moviment 15-M, que protestava en solidaritat amb la vaga de fam empresa per ex-treballadors de l'empresa Magerit Facility Services, i policies i bombers que protestaven en demanda d'una revisió de la Relació de Llocs de treball.

Es van succeir també mobilitzacions de centenars de persones en la resta de capitals provincials i ciutats de Castella la Manxa, com Toledo, Cuenca, Ciudad Real, Albacete i Talavera de La Reina.

NO A LA CRIMINALITZACIÓ DEL MOVIMENT

Després de la gran mobilització del passat dimecres 7 de Setembre, el Partit Popular al costat dels mitjans de comunicació afins, va llançar una campanya salvatge de criminalització del moviment, on es ratllava als professors i mestres de violents, el portaveu del Govern Regional deia a l'endemà: “El que ahir succeïa a Guadalajara és un assalt portat a terme per assaltants”, també deia que ells són “respectuosos amb les manifestacions de la comunitat educativa, però el que no és normal és el que va ocórrer anit a Guadalajara, perquè qualsevol manifestació que venja marcada per la violència tindrà el nostre rebuig”. Tota aquesta campanya té l'objectiu d'intentar desviar l'atenció del problema fonamental que és que el Govern del Partit Popular té la intenció de desmantellar l'educació pública. A més el divendres 9 de Setembre va aprovar una moció en el Ple de l'Ajuntament de Guadalajara, que va aprovar el PP en solitari, en la qual instava que la Subdelegació del Govern obrís una investigació per a imposar sancions als “capitosts” de la manifestació. L'objectiu està clar, estan intentant guanyar-se a l'opinió pública ratllant als professors de violents, acoquinar als docents i alhora escapçar el moviment a Guadalajara.

Aquesta campanya és absolutament desproporcionada, ja que durant la concentració i el pregó l'actitud dels manifestants va ser absolutament pacífica, fins i tot després de les provocacions insistents del regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Guadalajara Juan Antonio de les Heras. En tot cas el govern de la dreta insisteix a condemnar la violència, mentre que l'única que ha existit és la qual han exercit ells acomiadant a 3500 docents a Castella la Manxa.

ÉS NECESSARI UN PLA DE LLUITA CONTRA ELS ATACS DEL PP

Fins ara els sindicats amb presència en Educació, han respost anunciant concentracions un sol dia. Per a poder frenar els plans del PP no és suficient convocar simplement concentracions un sol dia, o organitzar una vaga testimonial altre dia. És necessari que els sindicats plantegin un pla de mobilitzacions a l'altura de l'atac, que sigui estès en el temps i que comenci amb una gran Vaga General en Educació. Si després d'ella el Govern de Cospedal no recula, convocar una VAGA GENERAL DE 48 hores i fins i tot una vaga indefinida. A més cal unificar totes les lluites del sector públic, ja que si avui la retallada més important es dóna en el terreny educatiu, demà serà la sanitat pública la damnificada pels plans del PP. Tot això organitzant assemblees en els centres d'estudi entre docents pares i estudiants. L'única forma de parar els atacs és amb l'organització i la lluita.

PER UNA VAGA A L’ENSENYAMENT JA!

NO A LES RETALLADES

EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos